Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

PENSII 2024 | Termenul de soluționare a cererilor de pensionare. Precizările Casei Naționale de Pensii

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

PENSII 2024 | Termenul de soluționare a cererilor de pensionare. Precizările Casei Naționale de Pensii

Casa Națională de Pensii face precizări privind soluționarea cererilor de pensionare, în contextul intrării în vigoare a noi legi a pensiilor, nr.360/2024.

Citește și: PENSII 2024 | Achitarea pensiilor restante și decizii de recalculare revizuite. Precizări de la Casa de Pensii Alba

Având în vedere interesul legitim al persoanelor care solicită înscrierea la pensie începând cu data de 01.09.2024, data intrării în vigoare a prevederilor Legii nr.360/2024 privind sistemul public de pensii, formulăm următoarele precizări:

Legea nr. 360/2024, element de reformă a sistemului public de pensii, a introdus noi principii, definiții, elemente parametrice, precum și o nouă formulă de calcul a pensiilor care au impus realizarea unei noi aplicații de stabilire a drepturilor;

Acest proces complex se realizează împreună cu un consorțiu de firme specializate, în baza unui contract care are ca termen de finalizare a aplicației utilizată la calculul pensiilor conform noii legi luna octombrie 2024, urmând ca după această dată aplicația să fie dată în producție.

Complexitatea întregului demers este dată și de obiectivul ambițios pe care CNPP și l-a propus, respectiv acela de a integra toate modulele de calcul anterioare, toate versiunile de calcul impuse de legislațiile anterioare, respectiv de creare a unei baze de date unitare care să permită un istoric accesibil al tuturor dosarelor.

Ținând seama de preocuparea și implicarea totală a echipei care asigură – împreună cu specialiștii Casei Naționale de Pensii Publice – realizarea aplicațiilor informatice de stabilire și plată a pensiilor, ca parte a sistemului informatic integrat al CNPP, apreciem că aplicația informatică va fi implementată în cel mai scurt timp posibil.

La acest moment, Casele teritoriale de pensii înregistrează dosarele, le analizează, urmând să finalizeze deciziile pe baza noii aplicații informatice, în ordinea depunerii cererilor de pensionare.

Față de termenul de soluționare de 45 de zile prevăzut de lege, se va proceda cu celeritate la emiterea deciziilor pentru dosarele depuse începând cu luna septembrie.

Asigurăm pe toți beneficiarii sistemului public de pensii de faptul că depunem toate eforturile pentru soluționarea cu profesionalism a tuturor solicitărilor adresate instituției noastre.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vacanța de toamnă 2024: Când au primele zile libere elevii de gimanziu și liceu. CALENDAR

Bera Larisa

Publicat

în

Vacanța de toamnă 2024: Când au primele zile libere elevii de gimanziu și liceu. CALENDAR Prima vacanță a elevilor este programată în perioada 26 octombrie-3 noiembrie 2024, potrivit structurii anului școlar 2024-2025. Elevii care beneficiază de zile libere sunt cei de gimnaziu și cei de liceu. Citește și: Mai multe zile libere în 2025 pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea