Rămâi conectat

Actualitate

PENSII 2024 | Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. Operațiunea trebuie să se încheie până la sfârșitul lunii august

Bera Larisa

Publicat

în

PENSII 2024 | Poșta Română începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor. Operațiunea trebuie să se încheie până la sfârșitul lunii august

Poșta Română a anunțat vineri, 16 august, că va începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toți beneficiarii din țară, operațiunea trebuind să fie finalizată până la sfârșitul lunii august. Peste 3,8 milioane de pensionari vor primi pensii majorate din septembrie.

Citește și: Pensii 2024 | Cum se contestă deciziile de recalculare a pensiilor

Potrivit unui comunicat al companiei Poșta Română, poștașii se vor prezenta la domiciliul fiecărui pensionar pentru a înmâna deciziile de recalculare a pensiilor. Operațiunea se desfășoară în perioada 16-30 august, transmite Mediafax.

Anunțul ministrului

Peste 3,8 milioane de pensionari vor primi pensii majorate din septembrie, a anunțat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu. Ea a mai spus că „cei mai mulți pensionari vor câștiga, nimeni nu pierde”.

„Am finalizat recalcularea! Peste 3,8 milioane de pensionari vor primi pensii majorate din septembrie! Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a făcut lucrurile la timp. Cei mai mulți pensionari vor câștiga, nimeni nu pierde”, a transmis Simona Bucura Oprescu pe Facebook.

Ca urmare, pensia medie va crește de la 2.250 de lei, în iulie 2024, la 2.761 de lei, în septembrie 2024. Totuși, 803.433 de pensii, adică 17,44% din total, nu vor fi majorate după recalculare.

Opt din 10 pensionari vor beneficia de a doua majorare a pensiei din acest an. Peste 3,8 milioane de români vor primi pensii majorate în medie cu 26,65%, adică aproape 622 de lei, anunţă europarlamentarul PSD Gabriela Firea, fost ministru al Familiei, care precizează că pensiile cresc cu peste 40% în 2024.

”Veşti bune pentru seniorii României! 3,8 milioane de pensionari primesc mai mulţi bani, din septembrie! 8 din 10 pensionari vor beneficia de a doua majorare a pensiei din acest an. Peste 3,8 milioane de români vor primi pensii majorate în medie cu 26,65%, adică aproape 622 de lei. Dacă adunăm cu indexarea de 13,8% de la începutul anului, pensiile cresc cu peste 40% în 2024!”, scrie Firea pe Facebook, conform News.ro.

Ea afirmă că sunt eliminate inechităţile, iar de la 1 septembrie 2024, pentru muncă şi contribuţii egale se vor acorda pensii egale, adăugând că este prima recalculare a tuturor pensiilor din sistemul public din România.

Conform lui Firea, peste 90.000 de pensionari vor primi mai mult decât indemnizaţia minimă.

„Aceste schimbări majore aduc echitate şi recunoaştere pentru toţi cei care au muncit şi contribuit de-a lungul vieţii”, conchide fostul ministru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

16 august | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Averse torențiale, descărcări electrice și izolat, grindină

Bera Larisa

Publicat

în

16 august | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Averse torențiale, descărcări electrice și izolat, grindină ANM a emis vineri, 16 august 2024, o avertizare cod galben de furtună în Alba și mai multe județe din țară, valabilă de la ora 12.00 până la ora 21.00. Citește și: VIDEO | […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea