Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

PENSII 2024: Noua metodă de calcul a pensiilor: Explicații oficiale privind veniturile seniorilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

PENSII 2024: Noua metodă de calcul a pensiilor: Explicații oficiale privind veniturile seniorilor

Noua lege a pensiilor stabilește cadrul legal pentru pensionarii actuali și viitori. După publicarea legii, au fost emise normativele care stabilesc noua formulă de calcul a pensiilor. În acest context, CNPP și Ministerul Muncii explică modul în care vor fi calculate veniturile seniorilor.

Noua lege a pensiilor stabilește noul cadru legal privind actualii și viitori pensionari. După publicarea legii au apărut și normativele în baza cărora s-a stabilit noua formulă de calcul a pensiilor. În acest context, CNPP și Ministerul Muncii explică cum vor fi calculate veniturile seniorilor.

Noua lege a pensiilor și noua formulă de calcul a pensiilor

La 1 ianuarie a intrat în vigoar mult dezbătuta Lege a Pensiilor, în baza căreia se vor acroda aceste beneficii actualilor și viitorilor pensionari, cu contribuții la fondurl public de pensii. În baza acestei legi, și normativelor publicate ulterior, s-a stabilit și care este noua formulă de calcul a pensiilor.

Citește și: PENSII 2024: A apărut documentul pe care îl așteaptă toți seniorii. Cum vor arăta deciziile de recalculare a pensiilor

De altfel, încă din aprilie anul trecut, ministrul Muncii de la acea vreme, Marius Budăi, anunța cum se recalculează pensiile în România, dar și cum se vor calcula viitoarele sume acordate românilor. Tot atunci, oficialii guvernamentali precizau că prin aceată nouă formul se vor elimina inechitățile din sistemul de pensii.

În aceeași măsură, prin publicarea normelor de calcul aferente noii legi a pensiilor, se discută de majorări substanțiale, de până la 65%, dar numai în baza stagiilor de cotizare, așa cum explica și șeful CNPP.

Cum explică guvernanții noul sistem de calcul

O explicație simplă, cel puțin în recalcularea pensiilor, este că, cu cât este mai mare perioada de cotizare la fondul de pensii, cu atât sumele recalculate vor crește pentru pensionari.

Noua formulă de calcul a pensiilor, așa cum era ea explicată de actualul ministru al Muncii, se bazează pe criterii bine stabilite.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Facturi mai mari la energie în 2025: Cât vor plăti românii pe curent după eliminarea plafonării

Bera Larisa

Publicat

în

Facturi mai mari la energie în 2025: Cât vor plăti românii pe curent după eliminarea plafonării Măsura plafonării prețurilor la energie electrică a fost introdusă pentru a proteja consumatorii de creșterea bruscă a costurilor la curent și gaze naturale. Această măsură este una temporară și urmează să expire la la finalul lunii martie 2025, potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea