Parlamentarii din Alba au ”topit” peste 44.000 de euro în 3 luni, pe secretare și cheltuieli la birourile din teritoriu
Aproape 200.000 de lei, adică aproximativ 44.000 de euro au ”înghițit” în primele 3 luni ale acestui an birourile din circumscripțiile electorale ale deputaților și senatorilor din Alba. Este vorba despre salariile personalului și cheltuielile cu bunuri și servicii, respectiv chirie, utilități, consumabile etc. pe care parlamentarii le decontează lunar.
Cine este cel mai darnic sau cel mai zgârcit șef sau care este cel mai econom parlamentar din Aba, puteți afla din clasamentele prezentate mai jos cu precizarea că cifrele au fost extrase din informațiile publicate pe paginile de internet ale Camerei Deputaților și Senatului.
*Senatorii Alexandru Pereș și Teodor Atanasiu, ”fruntași” la cheltuielile trimestriale
Cele mai mari cheltuieli la un birou parlamentar din Alba au fost decontate de senatorii Alexandru Pereș (PDL) și Teodor Atanasiu (PNL). Aceștia au ”consumat”, în total în 3 luni, 31.493 de lei, respectiv 29.925 de lei. Locul 3 în clasament îl ocupă deputatul PNL Călin Potor care a cheltuit în aceeași perioadă 29.250 de lei, urmat de deputatul PDL Clement Negruț – 28.543 de lei; deputatul PNL Dan Coriolan Simedru – 27.881 de lei; deputatul PP-DD Cornel Comșa – 26.509 lei și deputatul PSD Ioan Dîrzu – 26.461 de lei.
*”Vârf” de cheltuieli în luna martie, la biroul deputatului PP-DD Cornel Comșa
Cele mai mari cheltuieli într-o singură lună s-au făcut la biroul parlamentar al deputatului PP-DD Cornel Comșa. Acesta a cheltuit în luna martie nu mai puțin de 11.175 de lei din care 5.682 de lei au fost cheltuielile cu salariile personalului iar 5.493 de lei ”s-au dus” pe bunuri și servicii.
Același deputat a ieșit însă cel mai ieftin cu cheltuielile pe luna ianuarie (când nu a avut personal angajat) și a plătit doar întreținerea biroului care l-a costat 4.826 de lei.
Tot în prima lună din acest an putem consemna ”cheltuieli mici” la biroul deputatului PSD Ioan Dârzu. Acesta a avut cheltuieli cu salariile de numai 571 de lei, în schimb a plătit pentru bunuri și servicii la biroul din Alba Iulia 6.611 lei.
*Cei mai darnici angajatori – senatorul Alexandru Pereș și deputatul Cornel Comșa. Cel mai zgârcit șef pare a fi senatorul Teodor Atanasiu
După luna ianuarie a acestui an, în care birourile parlamentare din teritoriu erau în proces de organizare și de recrutare a personalului, în următoarele luni lucrurile s-au stabilizat rezultând cheltuieli cu angajații între 3.569 și 5.918 lei.
Din sumele lunare publicate pe paginile celor două camere ale Parlamentului rezultă că cele mai mari cheltuieli cu personalul angajat le are senatorul PDL Alexandru Pereș – în medie 5.900 de lei pe lună, urmat de deputatul PP-DD Cornel Comșa – 5.600 de lei și deputatul PSD Ioan Dîrzu – 5.171 de lei. Aproape la fel de darnici cu salariile pot fi considerați și deputații Călin Potor (PNL), care a cheltuit la acest capitol în luna martie 4.928 de lei, Dan Coriolan Simedru (PNL) – 4.784 de lei și Clement Negruț (PDL) – 4.433 de lei.
La mare distanță de aceștia se află senatorul PNL Teodor Atanasiu care are o medie lunară de cheltuieli cu personalul de 3.560 de lei, motiv pentru care ar putea fi plasat în categoria ”cel mai zgârcit șef” dintre parlamentarii de Alba.
Precizăm că, potrivit legii, în scopul exercitării mandatului în circumscripțiile electorale, deputații și senatorii primesc lunar o sumă forfetară din bugetul Camerei Deputaților și, respectiv, al Senatului, echivalentă cu o indemnizație și jumătate brută a deputatului, respectiv a senatorului. Din acești bani se decontează cheltuielile cu salariile personalului angajat în cadrul birourilor parlamentare și cheltuielile pentru bunuri și servicii cum sunt: chiria pentru sediul birourilor parlamentare; utilitățile; carburant pentru transport auto în circumscripție; furnituri și materiale de birou; consumabile; cheltuieli protocol pentru primirea invitaților străini și români; diurna, cazarea și transportul angajaților și colaboratorilor birourilor pentru deplasarea in circumscripție și la Parlament; abonamente ziare, tv, internet, telefon la biroul parlamentar etc.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Opinii - Comentarii
18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi
18 decembrie | Ziua minorităților naționale din România: Cum a ajuns să fie marcată această zi Anual, la data de 18 decembrie este celebrată Ziua minorităților naționale din România. În anul 1992, la această dată, a fost adoptată, prin Rezoluție a Adunării Generale a ONU, „Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 4 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor
-
Actualitateacum o zi
18 decembrie: Sfântul Daniil Sihastrul, sărbătoare cu cruce albastră în calendarul ortodox. Ce înseamnă și ce nu ai voie să faci