Pacienţi din Alba puşi pe drumuri. Compartimentul dermato-venerice din secţia de boli contagioase se închide o dată la două săptămâni
Pacienţii compartimentului dermatologie din cadrul secţiei de boli contagioase, din Alba Iulia, sunt alte câteva victime ale măsurii de reducere a numărului de paturi din spitale. Bolnavii internaţi aici sunt trimişi acasă o dată la două săptămâni, pe durata weekendului.
Câţiva pacienţi spitalizaţi în compartimentul dermatologie ne-au semnalat situaţia neplăcută în care sunt puşi în momentul în care sunt trimişi acasă pe durata sfărşitului de săptămână. Ţinănd cont de faptul că există persoane care provin din alte oraşe ale judeţului, persoane în vârstă, care suferă şi de alte boli cronice, disconfortul deplasărilor este unul foarte mare.
Decizia de a închide secţia în weekend, de două ori pe lună, a venit pe fondul personalului redus numeric, care cu greu face faţă activităţii zilnice, din spusele unor cadre medicale din cadrul compartimentului. Odată cu reducerea numărului de paturi din spitale, s-a redus şi personalul din cadrul respectivelor unităţi medicale, astfel că, s-a ajuns în situaţia de a se lucra pe flux continuu, fără zile libere.
Nemulţumirile sunt justificate şi de o parte şi de cealaltă. Bolnavii nu mai vor să facă naveta între casă şi spital, iar personalul are nevoie şi de zile libere.
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba a transmis un punct de vedere oficial legat de acest subiect.
„Începând cu luna februarie a.c., conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba a introdus o nouă formă de organizare a activităţii compartimentului de dermatologie, prin care se încearcă eficientizarea activităţii, creşterea calităţii serviciilor medicale şi implicit a gradului de satisfacţie a pacienţilor.
În acest sens, la fel ca şi în secţia de recupertare medicală, pacienţii cu afecţiuni cronice dermatologice sunt programaţi pentru internare la o data stabilită. Pacienţii cu afecţiuni dermatologice acute vor ajunge iniţial în serviciile secţiei de chirurgie, contagioase, interne până la stabilizarea bolii şi apoi vor fi preluaţi în compartimentul de dermatologie pentru continuarea tratamentului de specialitate.”
Potrivit unor surse, se pare că măsura are un caracter provizoriu, ceea ce înseamnă că dacă se vor strânge mai multe plângeri din partea pacienţilor, există posibilitatea de a se reveni la vechiul program.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
STUDIU: Dieta mediteraneană are efecte benefice pentru persoanele care suferă de depresie
Adoptarea dietei mediteraneene poate oferi un ajutor substanțial persoanelor care suferă de depresie severă, conform unui studiu efectuat recent de o echipă de oameni de știință din Australia. Despre dieta mediteraneană se cunoaște de ceva vreme că are beneficii fizice semnificative. Acum, cercetătorii de la Universitatea Deakin din Melbourne au descoperit că poate de asemenea […]
Secțiune Articole Similare
-
Sport2 zile ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Actualitate22 de ore ago
Produsul intern brut trimestrial III al României, în stagnare față de II și scădere față de anul 2023. Cristian Păun: „Miroase de la o poștă a recesiune!”
-
Opinii - Comentarii5 ore ago
Postul Crăciunului. Obiceiuri și tradiții respectate de credincioși în Postul Nașterii Domnului
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii4 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi