Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

(P) Mașina de tuns iarba pe benzină sau electrică? Avantajele și dezavantajele ambelor categorii

Andreea Ștefan

Publicat

în

Mașinile de tuns iarba sunt de multe feluri, dar dacă e să le împărțim în două mari categorii, avem mașini de tuns iarba electrice și mașini de tuns iarba pe benzină. Care este diferența dintre ele, însă?

Ambele au atât avantaje, cât și dezavantaje, iar alegerea unui model sau altul ține mai mult de nevoile și așteptările fiecăruia. Pentru a-ți fi mai ușor să-ți alegi mașina de tuns iarba potrivită pentru tine, o să încercăm să-ți explicăm câteva din diferențele dintre cele două.

Mai întâi, să vorbim despre preț. E clar că este un detaliu important pentru mulți dintre noi, atunci când căutăm o mașină de tuns iarba. În acest caz, mai ieftine sunt modelele electrice, dat fiind că cele cu benzină sunt ceva mai costisitoare. E adevărat, nu întotdeauna varianta ieftină este cea mai bună, trebuie să ținem cont și de nevoile pe care le avem, pentru a putea fi siguri că modelul ales ni le îndeplinește.

În acest caz, trebuie să ținem cont și de suprafața pe care avem de gând să folosim mașina de tuns iarba. Dacă spațiul respectiv este unul de mici dimensiuni, din nou, cea mai potrivită este o mașină de tuns iarba electrică. Nu doar pentru că aceste mașini de tuns iarba au un preț mai bun, ci și pentru că sunt mai ușoare, fac mai puțin zgomot și au un impact asupra mediului mai prietenos decât cele pe benzină, dat fiind că nu ard niciun tip de combustibil care generează gaze toxice pentru mediu.

Când vine vorba de putere, însă, mașina de tuns iarba electrică pierde în fața celei pe benzină. Avantaj: mașina de tuns iarba pe benzină. Tot cea din urmă câștigă și când vorbim despre durata de viață a unui ciclu de „încărcare”. Mașina de tuns iarba pe benzină durează mai mult atunci când vine vorba de muncă, decât cele pe curent electric.

Dacă ai suprafețe mai mari de iarbă de îngrijit, e logic că un model pe benzină este mai potrivit pentru nevoile tale. Viteza este și ea superioară la o mașină de tuns iarba pe benzină, față de surata sa electrică. Puterea este și ea superioară la mașina de tuns iarba pe benzină, putănd ajunge la 4,8 CP, cu o capacitate a motorului de 173 cc, comparativ cu mașina de tuns iarba electrică, care poate ajunge, cel mult, la 1,5 kW.

E adevărat, greutatea superioară a unei mașini de tuns iarba pe benzină poate fi trecută la dezavantaje.

Aceasta nu va putea fi manevrată de oricine și nu cu aceeași ușurință ca una electrică. Și, așa cum am mai spus, important este să ținem cont și de mediul înconjurător, iar o mașină de tuns iarba pe benzină nu e la fel de prietenoasă cu natura.

Mentenanța este și ea ceva mai dificilă la mașina de tuns iarba pe benzină, comparativ cu modelele electrice. Așadar, știind toate acestea, îți va fi mai ușor să alegi modelul cel mai potrivit pentru tine și nevoile tale.

sursa foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Revoluție în climatizare: Membrane vegetale care înlocuiesc aerul condiționat fără impact negativ asupra mediului

Bera Larisa

Publicat

în

Revoluție în climatizare: Membrane vegetale care înlocuiesc aerul condiționat fără impact negativ asupra mediului A fost descoperită o nouă tehnologie care ar putea înlocui aerul condiționat și anume membrane de origine vegetală care se răcesc în contact cu soarele, fără a avea efecte adverse și protejând mediul. Citește și: Descoperiri remarcabile făcute în studiul plantelor: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea