Rămâi conectat

Actualitate

(P) Cum să alegeți cea mai bună mașină de spălat pentru nevoile dumneavoastră

Andreea Ștefan

Publicat

în

Primul pas în cumpărarea unei mașini de spălat este o planificare avansată. Cunoașteți-vă nevoile. De exemplu, cât timp petreceți spălând rufe? Aveți o familie numeroasă care necesită spălarea zilnică a hainelor, sau sunteți o persoană singură sau un cuplu fără copii?

Este, de asemenea, important să luați în considerare unde va fi amplasată spălătoria sau mașina de spălat și uscătorul. Dacă locuiți într-un apartament, spațiul disponibil este probabil o problemă. Dacă aveți o casă cu mai multe niveluri, spațiul este probabil tot o problemă, dar mai mult din punctul de vedere al locației în casă și al distanței pe care trebuie să o parcurgeți pentru a schimba o încărcătură de rufe. Trebuie să luați în considerare accesibilitatea scaunelor cu rotile sau alte nevoi de sănătate?

Gândindu-vă la momentul și modul în care vă spălați rufele vă va ajuta să comparați mașini de spălat rufe ieftine și să decideți ce dimensiune de mașină de spălat sau uscător să cumpărați și ce opțiuni de ciclu sunt importante pentru nevoile familiei dvs.

Dacă sunteți conștient de consumul de energie (sau încercați să deveniți astfel), există mai multe opțiuni și modele de mașini de spălat rufe ieftine disponibile pentru a îndeplini această cerință. Principalele puncte de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați o mașină de spălat și un uscător includ costul, tipul de încărcare, dimensiunea, capacitatea, ciclurile și eficiența energetică.

Încărcare frontală sau încărcare superioară?

Cea mai evidentă caracteristică între care trebuie să alegeți atunci când cumpărați mașini de spălat rufe ieftine este dacă alegeți o versiune cu încărcare frontală sau una cu încărcare superioară. Fiecare vine cu propriul set de argumente pro și contra.

Mașinile de spălat standard cu încărcare superioară care învârt rufele cu un agitator central sunt, de obicei, cea mai ieftină opțiune inițială. Totuși, aceste mașini de spălat rufe ieftine pot costa mai mult pe termen lung, deoarece consumă mai multă energie și apă. Modelele mai noi nu au acest agitator, care poate fi dur cu hainele. Un încărcător superior fără agitator permite, de asemenea, mai mult spațiu pentru rufele dumneavoastră. Încărcătoarele superioare sunt o alegere bună dacă aveți probleme cu spatele sau cu genunchii, deoarece puteți ajunge în mașina de spălat cu puțină aplecare.

O mașină de spălat cu încărcare frontală nu are un agitator și este de obicei mai scumpă, la început. Cu toate acestea, acestea se învârt mai repede, extrag mai multă apă (ceea ce scade timpul de uscare) și utilizează mult mai puțină apă în timpul unui ciclu, ceea ce le face eficiente din punct de vedere energetic și ecologice. Mașinile de spălat cu încărcare frontală sunt mai accesibile pentru utilizatorii de scaune cu rotile. De asemenea, sunt bune pentru spațiile mici, deoarece pot fi stivuite. Dacă spălați multe lenjerii de pat, mașinile de spălat cu încărcare frontală sunt mai bune pentru a face acest lucru fără a se dezechilibra.

Tipuri de cicluri de spălare

Mașinile de spălat de bază au între una și patru viteze de agitare și centrifugare. Unele modele de vârf de gamă oferă opțiuni suplimentare. Ciclurile de spălare presetate combină viteze, temperaturi și niveluri de agitare diferite pentru a curăța anumite tipuri de haine.

O mașină de spălat medie poate avea cicluri obișnuite, de presare permanentă și delicate. Modelele de vârf pot oferi cicluri suplimentare, cum ar fi un ciclu de lucru intensiv pentru haine de lucru, blugi și prosoape, precum și cicluri de pre-spălare pentru tratarea petelor dificile.

Curățarea cu abur încorporată vă scapă de pete și cute, fără pretratamente. Aburul este, de asemenea, benefic pentru reducerea alergenilor. Gândiți-vă la tipurile de haine pe care le veți spăla cel mai des pentru a vă ajuta să luați o decizie.

Opțiunile de economisire a apei reciclează apa din încărcăturile puțin murdare. Opțiunile de temperatură a apei includ, de obicei, cald/ rece, cald/ rece și rece/ rece. Unele modele de mașină de spălat Beko mai scumpe pot avea combinații suplimentare de temperaturi, pentru a se potrivi mai multor țesături. Setările de spălare rapidă fac ca hainele să fie mai curate, mai repede.

Comenzile pot fi mecanice, cu butoane rotative și butoane de apăsat, sau electronice, cu caracteristici precum afișaje digitale sau ecrane tactile care vă permit să personalizați și mai mult ciclurile.

Eficiență energetică

Mașinile de spălat cu eficiență ridicată (cu economie de apă și energie) economisesc energie și prelungesc durata de viață a hainelor și lenjeriei dvs. Căutați mașinile de spălat cu încărcare frontală sau cu încărcare superioară cu ax orizontal sau cu încărcare prin partea superioară, care răsucesc hainele în loc să le răsucească sau să le frece.

Aceste modele, care nu au agitator, folosesc mai puțină apă și energie decât cele cu încărcare prin partea superioară de aceeași mărime. Unele mașini pot folosi un detergent special de înaltă eficiență. Cantitatea de detergent necesară depinde de mărimea încărcăturii, nu de cantitatea de apă folosită, așa că verificați instrucțiunile producătorului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

9 iulie 2024 | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maxime de 39 de grade, disconfort termic și nopți tropicale

Ziarul Unirea

Publicat

în

9 iulie 2024 | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte zone din țară: Maxime de 39 de grade, disconfort termic și nopți tropicale Meteorologii ANM au emis luni dimineața noi avertizări cod galbend e caniculă, valabile în Alba și alte zone din țară.  Citește și: Cum protejăm animalele de caniculă? Sfaturi importante de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea