Rămâi conectat

Politică Administrație

(P) Cu tot sufletul, cu tot gândul bun și cu toată energia pentru albaiulieni!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

savaMulțumesc mult familiei mele, soțului meu, socrilor mei, cumnatelor și cumnaților, tuturor rudelor, prietenilor, albaiuliencelor și albaiulienilor care m-ați susținut încă de la început. M-am născut acum mai bine de patruzeci de ani în frumosul oraș Alba Iulia, pe atunci în plină dezvoltare industrială, într-o familie superbă: mama, contabilă, tata, funcționar în oraș. Mai am o soră, care este ca mine, economist de profesie.

De la primii ani de grădiniță și până la ultima zi de facultate, toată educația am primit-o în acest oraș, de la oameni minunați: părinții mei, bunicii mei, educatoarele, învățătoarea mea, profesorii mei din școala generală – Georgeta Ciobotă la limba și literatura română, profesorii mei din facultate și mulți alți profesori, oameni deosebiți și de mare profesionalism, pe care nu i-am enumerat aici. De la ei am învățat că „cinstea-i cea mai de preț, găsește-o ca pe acul în carul cu fân”, „bine faci, bine găsești”, „cu răbdarea treci și marea”. Tuturor le mulțumesc și le spun că îi port mereu în minte și în suflet. Vacanțele le-am petrecut mai mult la țară, la bunicii din partea mamei, pentru că bunicii din partea tatei s-au dus destul de repede. Din timpul facultății am început să lucrez la o firmă de asigurări din Alba Iulia, apoi la o bancă din oraș, după care am plecat la muncă și schimburi de experiență în Ungaria, Italia, Elveția, Franța. Acolo am participat la multe târguri și expoziții, la schimburi culturale între diverse naționalități, am vizitat parcuri industriale pentru viitoare colaborări și pentru a vedea modul lor de a face afaceri și tehnologia folosită. Am urmat chiar și un curs în domeniul turismului pentru a afla cum își promovează ei mai bine produsele, orașele, tradițiile, cultura.

În timpul anilor petrecuți acolo, am cunoscut câțiva mari investitori italieni și elvețieni, o parte au investit deja în România la Iași, Călărași, București, unul mai mic chiar în Alba Iulia. Ca economist, provocarea mea a fost să aflu cum au reușit ei să se dezvolte economic atât de mult, încât să ofere de lucru conaționalilor lor și încă multor străini. Și am aflat. Ei au înțeles că dacă investitorii nu vin, trebuie să te duci tu la ei, că dacă nu-ți construiești suficientă tehnologie, poți cumpăra de la alții mai dezvoltați care abia așteaptă să se scape de ea, că mai mulți investitori mici se pot uni pentru a deschide și conduce societăți mari pe acțiuni.

De asemenea au creat parteneriate între stat și mediul privat pentru a se ajuta reciproc: statul să asigure constanța producției găsind comenzi pentru fabrici chiar și în străinătate prin vizite pentru dezvoltarea relațiilor comerciale efectuate de politicieni și oameni de afaceri, iar privații să garanteze respectarea salarizării și a grilelor de salarizare pentru muncitori, precum și plata taxelor către stat. După întoarcerea mea în orașul natal, am colaborat cu mai multe asociații din oraș ca lector, iar apoi consilier profesional. Lucrând mereu cu oamenii, am aflat dificultățile și lipsurile lor. Nu am făcut și nu fac parte din nici un partid politic.

Ca albaiuliancă îmi doresc: 1. atragerea investitorilor români și străini serioși, de nivel european; 2. îmbunătățirea asistenței medicale și sociale; 3. continuarea modernizării orașului, construirea de noi locuri de parcare, reabilitarea zonelor abandonate; 4. asigurarea în continuare și extinderea gratuității pe transportul public local pentru mai mulți beneficiari și mai multe zone; 5. continuarea promovării orașului și a produselor autohtone pentru dezvoltarea turismului și a producției locale.

Împreună pentru un oraș minunat! Cu mult respect, Economist Anca-Iuliana Sava, Candidat independent la Primăria Alba Iulia

Publicitate electorală, Anca-Iuliana Sava, candidat independent la Primăria Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Peste 1,9 milioane lei investiți în reabilitarea Stadionului ”Cetate”: A avut loc recepția finală a lucrărilor de modernizare a gazonului. Obiectivul următor, tribunele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 1,9 milioane lei investiți în reabilitarea Stadionului ”Cetate”: A avut loc recepția finală a lucrărilor de modernizare a gazonului. Obiectivul următor, tribunele Vineri, 2 august 2024, avut loc recepția finală a lucrărilor de modernizare a gazonului de pe Stadionul municipal “Cetate”, a anunțat edilul de la Alba Iulia. Citește și: Încep lucrările de modernizare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea