Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

(P) Avantajele și dezavantajele cumpărării unui uscător rufe

Andreea Ștefan

Publicat

în

Dacă ai o mașină de spălat rufe, cu siguranță te-ai gândit, nu o dată, dacă nu ar fi oportun să-ți cumperi și un uscător rufe. Argumente? Economia de timp și de efort pe care ai face-o, dacă ai folosi un uscător. Totuși, poate că de multe ori te-a oprit gândul că e o investiție prea mare și care nu merită efortul. Dar ai pus în balanță și avantajele unui uscător de rufe?

Un uscător de rufe te ajută să economisești, așa cum spuneam, mult timp și efort. Cu siguranță, acesta e cel mai mare avantaj. Tot ceea ce mai trebuie să faci este să scoți rufele din mașina de spălat și să le muți în uscător, să selecționezi programul potrivit și să lași uscătorul de rufe să-și facă treaba. În scurt timp, vei avea toate hainele sau așternuturile de pat preferate uscate și pufoase.

Un alt avantaj al unui uscător rufe este că tu alegi când să le usuci. E o adevărată bătaie de cap să trebuiască să pleci undeva tu sau să-l duci pe cel mic la școală și să vezi că hainele tale preferate sau ale copilului încă nu s-au uscat. Când ai un uscător de rufe, aceste probleme dispar.

Tot la capitolul avantaje putem trece faptul că vei avea o casă mult mai ordinată. Nu mai ai haine atârnând pe sârme sau pe uscătoarele de plastic prin toată casa, dacă nu ai balcon sau curte. Un uscător de rufe te ajută să economisești și spațiu, așadar. Cu atât mai mult dacă locuiești într-un apartament mic sau o garsonieră. Iar când te gândești că poți să-ți cumperi o mașină de spălat cu uscător rufe, atunci ai și mai mult spațiu la dispoziție.

Mai mult, nu mai trebuie să verifici mereu aplicațiile de meteo. Nu-ți va mai păsa că afară plouă, e frig sau umezeală, iar hainele vor întârzia în a se usca pe frânghie. Nici nu mai trebuie să strângi rufele când se adună nori negri pe cer. Cu un uscător de rufe, ai hainele uscate în timp record și fără bătăi de cap.

În fine, un alt avantaj, nu neaparat ultimul, este că hainele recent uscate la uscător sunt mult mai ușor de călcat decât cele uscate pe sârmă, în bătaia vântului. Uscătoarele de rufe din ziua de azi au fost proiectate astfel încât să diminueze șifonarea rufelor, astfel că scoți hainele aproape gata călcate din uscător.

Corect ar fi, ca acum, să enumerăm și dezavantajele unui uscător rufe. Pentru că da, există și dezavantaje.

Prețul unui uscător de rufe ar putea părea ridicat. Deși aici depinde de ce fel de uscător și mai ales de cât ești dispus să investești în confortul și beneficiile mai devreme enumerate. Evident că raportat la zero (cât costă uscatul hainelor pe balcon), orice preț pare mare. Dar în ziua de azi un uscător de rufe chiar nu mai costă o avere, așa cum era până deunăzi.

Funcționarea unui uscător de rufe, dincolo de prețul de achiziție, vine cu alte câteva cheltuieli suplimentare. Oricât de eficiente energetic sunt uscătoarele din ziua de azi, un uscător rufe tot îți va aduce o creștere a facturii la curent electric. Aceste aparate electrocasnice folosesc căldură și energie pentru a-ți usca hainele.

În fine, uscarea hainelor în aer liber este mai puțin agresivă decât folosirea unui uscător de rufe. Dacă nu ai grijă și nu utilizezi uscătorul corect, poți chiar să distrugi sau să strici hainele.

sursă foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Revoluție în climatizare: Membrane vegetale care înlocuiesc aerul condiționat fără impact negativ asupra mediului

Bera Larisa

Publicat

în

Revoluție în climatizare: Membrane vegetale care înlocuiesc aerul condiționat fără impact negativ asupra mediului A fost descoperită o nouă tehnologie care ar putea înlocui aerul condiționat și anume membrane de origine vegetală care se răcesc în contact cu soarele, fără a avea efecte adverse și protejând mediul. Citește și: Descoperiri remarcabile făcute în studiul plantelor: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea