Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ofițeri ai SRI București au verificat toate birourile Cupru Min Abrud. Operațiune demarată după găsirea firelor suspecte

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ofițeri ai SRI București, dotați cu aparatura necesară, au demarat, vineri, o operațiune de verificare a tuturor birourilor societății Cupru Min Abrud, la solicitarea conducerii companiei, după ce în ultima zi a anului trecut mai multe fire suspecte au fost descoperite ascunse în pereții sălii de ședință.

Cuprumin AbrudSpecialiștii SRI au venit din Capitală cu aparatura necesară în vederea investigării naturii firelor suspecte. Totodată, aceștia au luat la purecat toate birourile companiei în ”căutarea” altor ”instalații”.

Verificările au fost efectuate la sediul societății, cât și la Uzina de preparare Dealul Piciorului.

Angajați ai Cupru Min au descoperit mai multe fire ascunse într-unul din pereții sălii de ședințe, motiv pentru care au fost anunțate SRI și Inspectoratul de Politie Județean Alba. Sala de conferințe a fost sigilată de polițiști din 31 decembrie, fiind desigilată vineri.

Referitor la această situație, directorul companiei, Nicolae Turdean, a declarat, la începutul săptămânii, că respectivele cabluri au fost găsite în momentul în care, câțiva angajați, au vrut să pună un calendar pe perete, în data de 31 decembrie 2015.

Acesta s-a abținut să comenteze pe marginea suspiciunilor existenței unui sistem de ascultare, montat fără știrea sa, însă a spus că ar putea fi vorba despre unele componente rămase după o interceptare aprobată legal, din timpul anchetei care-i viza pe fostul director general, Gheorghe Iordache și pe fostul director executiv al Agenției de Protecție a Mediului Alba, Mihaela Mih-Dehelean, privind modul de obținere a avizelor de mediu pentru Cupru Min.

Cuprumin Abrud deţine trei cariere, una de andezit, una de calcar şi cariera de cupru de la Roşia Poieni. Compania are circa 530 de angajaţi şi a raportat anul trecut un profit net de 5,58 milioane lei, la venituri totale de 151,6 milioane lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Compania deţine circa 60% din rezervele de cupru ale României şi este controlată de Ministerul Economiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

DOLIU în familia primarului din Alba Iulia: Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață după o grea suferință Este doliu în familia primarului de la Alba Iulia. Mama lui Gabriel Pleșa a încetat din viață vineri, 26 aprilie, după o grea suferință. Citește și: Mesaje de condoleanțe Mama primarului Gabriel Pleșa, Maria Pleșa, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea