Rămâi conectat

Sport

Oana Chirilă, o nouă achiziţie de marcă la HC Alba Sebeş! *Weber are două vicecampioane mondiale în lot

Dan HENEGAR

Publicat

în

Oana Chirila HC Alba SebesDivizionara secundă HC Alba Sebeş a reuşit o nouă achiziţie de marcă, după ce le-a înregimentat pe experimentatele Roxana Gatzel Han (centru, 34 ani, SCM Craiova) şi Stăncuţa Guiu (portar, 39 ani, HC Rm Vâlcea). Este vorba de interul dreapta Oana Chirilă (în vârstă de 33 de ani), handbalistă cu o carte de vizită impresionantă, la fel ca şi Roxana Gatzel, fosta sa colegă de la reprezentativa României şi Rm. Vâlcea.

Jucătoarea originară din Cluj a câştigat două titluri europene cu România, în Germania (1999, junioare) şi Franţa (2000, tineret), dar şi Campionatul Mondial Universitar (Valencia 2002). Oana Chirilă a făcut parte şi din naţionala de senioare laureată cu argint la „mondialele” din Rusia (2005) şi europenele din 2010 (Danemarca şi Suedia). A plecat la 20 de ani în Spania, a evoluat acolo până în 2011, când a revenit în ţară la Oltchim Rm. Vâlcea, câştigând de trei ori campionatul Spaniei cu Elda, Cupa Spaniei şi Supercupa atât cu Elda Prestigiu (2002-2010) cât şi cu Itxaco Estella, cu ultima formaţie ajungând în finala Ligii Campionilor! „Vrem să schimbăm mentalitatea la echipă, să aducem jucătoare care ştiu ce înseamnă performanţa. Cred că am reuşit o nouă achiziţie de marcă, o handbalistă cu experienţă, ce nu mai are nevoie de nicio prezentare. Am insistat foarte mult ca Oana Chirilă să accepte propunerea venită de la Sebeş şi ne-am înţeles în privinţa contractului, ce va fi semnat zilele viitoare”, a spus antrenorul Alexandru Weber, ce are acum sub comandă două jucătoare ce au participat la succesele importante ale handbalului românesc din ultima perioadă. În 2012 Oana Chirilă a abandonat activitatea, dedicându-se familiei şi a devenit mamă în septembrie 2013. Fosta internaţională s-a prezentat deja la antrenamentele echipei din Sebeş, pentru care va debuta această săptămână la un turneul amical la Cluj-Napoca, oraşul său natal. Divizionara secundă o testează în această perioadă şi pe extrema dreaptă Ana Maria Stroia (19 ani, Şcoala Sportivă nr. 181 Bucureşti).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Corvinul Hunedoara, calificare istorică în Europa League! În turul doi preliminar, duel cu NK Rijeka

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corvinul Hunedoara s-a calificat în turul al doilea al Europa League, după manșa secundă a duelului cu Paksi FC (Ungaria), o calificare istorică pentru „corbii albaștri”. Gruparea de lângă furnale intră in istoria fotbalului românesc fiind prima echipă din eșalonul secund care reușește o calificare în competițiile continentale! Iar în turul următor pe hunedoreni îi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea