Rămâi conectat

Actualitate

Oamenii de afaceri susțin că devansarea creşterii salariului minim pe economie este o măsură populistă, care va afecta mediul privat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) a transmis luni că îşi păstrează neschimbată poziţia cu privire la efectele negative înregistrate în economie în urma adoptării unor măsuri administrative discreţionare, şi consideră că devansarea creşterii salariului minim pe economie începând cu 1 noiembrie este o măsură populistă, care va afecta mediul privat.

Asociaţia avertizează şi asupra încetinirii creşterii economice din acest an.

”AOAR atrage atenţia asupra încetinirii creşterii economice în anul 2018, de circa 4,4% în prezent, fată de nivelul de 5,3% menţinut ca premisă chiar la aprobarea primei rectificări bugetare din acest an. În astfel de condiţii, anunţarea devansării creşterii salariului minim pe economie începând cu 1 noiembrie 2018, fată de 1 ianuarie 2019, reprezintă o măsură populistă, arbitrară, afectând negativ sectorul privat, cu deosebire industria prelucrătoare”, se arată în comunicat.

AOAR consideră că un avans salariilor în administraţia publică, fără aplicarea unor criterii de performantă, nu a dus la o îmbunătătire a acestor servicii pentru firme şi cetăţeni.

Totodată, AOAR dezaprobă lipsa de vointă politică în ceea ce priveşte informatizarea serviciilor publice, contrar declaraţiilor şi angajamentelor exprese, repetate de către toţi decidenţii politici.

Asociaţia avertizează că o consecinţă a lipsei informatizării administraţiei publice şi a celei locale este accentuarea presiunilor vizând creşterea numărului de angajaţi, peste 15.000 de noi angajaţi în sistemul public în anul 2017, motivată de gradul mare de incărcare.

”AOAR constată, cu regret, că prevederile din programul de guvernare privind îmbunătătirea relaţiei Guvern-mediul de afaceri răman simple declaraţii politice, de natură electorală. Toate măsurile adoptate de guvernele ce s-au succedat de la 1 ianuarie 2017 au pus la grea încercare companiile, afectând semnificativ încrederea şi performanţă mediului socio-economic”, se arată în comunicat.

AOAR avertizează că pericolul ignorării de către decidenţii politici a cererilor fundamentate venite dinspre mediul de afaceri constă în reducerea semnificativă a investiţiilor, amplificarea tensiunilor pe piaţa muncii şi o mai accentuată încetinire a creşterii economice.

Sursa News.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie

Lucian Daramus

Publicat

în

Branșarea la curent în 2025: ANRE anunță eliminarea unui document-cheie pentru racordarea la energie Birocrația în domeniul energiei ar putea fi simplificată radical, autoritățiel analizând eliminarea Avizului Tehnic de Racordare (ATR), un document considerat până acum esențial pentru accesul la rețea. Potrivit președintelui ANRE, George Niculescu, măsura ar putea reduce termenele și facilita conectarea atât […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea