Rămâi conectat

Politică Administrație

O nouă soluție pentru Cupru Min Abrud – înființarea unei companii naţionale a cuprului, alături de Minvest Deva şi Moldomin

Ziarul Unirea

Publicat

în

După încercări eșuate de privatizare, respectiv de vânzare a capitalizare prin vânzarea către investitori străini a producției de cupru pe 7 ani, societatea minieră Cupru min Abrud urmează să fie inclusă într-o companie naţională a cuprului, alături de Minvest Deva şi Moldomin, a declarat luni ministrul Economiei, Constantin Niţă.

„Listarea Cupru Min se amână (…). Viitoarea companie naţională a cuprului va trebui să dezvolte şi activitatea siderurgică, pe lângă cea extractivă. Va trebui nu dor să vândă materie primă, ci şi să o prelucreze”, a declarat luni ministrul Economiei, Constantin Niţă, după ce a anunţat că pleacă de la conducerea instituţiei scrie Mediafax.

Ministrul Economiei afirma în luna mai că societatea Cupru min Abrud va fi listat la bursă anul viitor.

„Programul de investitii in derulare aferent anului in curs a permis o crestere a capacitatii de productie, precum si inlocuirea unor utilaje din fluxul tehnologic, cu grad de uzura avansat, astfel incat la noua luni, chiar in conditiile unor cotatii bursiere pentru cupru mai mici decat in anul precedent, Cupru Min a inregistrat un profit brut de 8,13 milioane lei, in crestere cu 62% fata de profitul estimat pentru aceasta perioada, respectiv 5 milioane lei”, a anuntat în luna mai Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Cupru Min.

Productia companiei Cupru Min Abrud a depasit cantitatea bugetata pentru primele noua luni, iar profitul brut, de 8,13 milioane lei, a fost cu 13% mai mare fata de nivelul de 7,2 milioane lei estimat pe tot anul 2014.

Compania detine aproximativ 60% din rezervele de cupru ale Romaniei. Conform bugetului de venituri si cheltuieli aprobat, Cupru Min Abrud estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 143,7 milioane lei (32,3 milioane euro), in scadere cu 5,3% fata de nivelul de 143,7 milioane lei din 2013, din cauza reducerii pretului cuprului la bursa.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Construcția noului spital de oncologie și radiologie din Alba Iulia va demara în luna iulie 2024 Pregătirea investiției a durat 4 ani, 2020 – 2024 Construcția noilor secții de oncologie, radioterapie și cardiologie intervențională în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia reprezintă un pas important în îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților din județ. După […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea