Rămâi conectat

Politică Administrație

O nouă încercare pentru Cupru Min Abrud. Ministerul Economiei vrea să listeze la bursă compania minieră

Bogdan Presecan

Publicat

în

O nouă propunere a fost lansată ieri de conducerea Ministerului Economiei pentru relansarea companiei miniere din județul Alba, Cupru Min Abrud. Este vorba despre listarea la bursă a societății, considerându-se că producătorul de cupru poate fi atractiv pentru investitori, întrucât nu are datorii la stat.

Asta a declarat joi Sorin Găman, director general adjunct în Direcţia Generală de Resurse Minerale din minister, pentru adevărul.ro: „Probabil se vor vinde acţiuni la bursă, încă nu s-a stabilit, asta este o propunere a conducerii Ministerului Economiei“, a afirmat Găman.

Deși în ultimii ani Cupru Min a înregistrat profit de peste 10 milioane de euro, pentru a își putea continua activitatea, compania minieră are nevoie de investiții mari, câteva zeci de milioane de euro, pentru a rezolva problema de mediu și pentru decopertă, în vederea extinderii perimetrului de exploatare. Încercările statului, în primă fază de a o privatiza, apoi de a vinde producția pe următorii 7 ani unui investitor străin, au eșuat răsunător. Acum, societatea din Apuseni a scăpat de insolvență după ce a câștigat la Curtea de Apel București procesul comercial cu Energo Mineral. Instanța a casat sentința Tribunalului București din 2013, prin care compania minieră din Alba era obligată să plătească 17 milioane de euro și a dat câștig de cauză Cupru Min Abrud..

Cupru Min deţine aproximativ 60% din rezervele de cupru ale României și are în prezent 481 de angajați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea