Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut pentru a doua săptămână, la nivel global, însă bilanțul deceselor este în continuă scădere. Anunțul OMS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Numărul persoanelor pozitive cu COVID-18 a crescut ușor pentru a doua săptămână consecutiv, cu peste 2,6 milioane de cazuri de COVID-19 raportate, fiind o creștere cu 3% față de săptămâna anterioară, în timp ce numărul deceselor la nivel global a continuat să scadă, anunță Organizația Mondială a Sănătății.

Între 28 iunie şi 4 iulie s-au înregistrat 54.000 de decese asociate COVID-19, în descreştere cu 7% faţă de săptămâna precedentă, cea mai scăzută cifră din octombrie 2020, potrivit raportului epidemiologic săptămânal al OMS.

Cu toate acestea, în toate regiunile cu excepţia Americii şi Asiei de Sud-Est au fost raportate mai multe decese decât în săptămâna anterioară, la fel ca şi o creştere a numărului de contagieri, mai puţin în America.

Europa a înregistrat o creştere semnificativă cu 30% a numărului de contagieri şi cu 6% a cifrei morţilor.

La rândul său, Orientul Mijlociu a înregistrat o creştere cu 11% a cifrei contagierilor şi cu 2% a deceselor.

Continentul african, unul dintre cele mai afectate în ultimul timp mai ales din cauza unei penurii de vaccinuri, a înregistrat o creştere cu 23% a numărului de decese de COVID-19 şi cu 15% a cifrei contagierilor comparativ cu săptămâna precedentă.

În ce priveşte ţările, numărul cel mai ridicat al contagierilor s-a înregistrat în ultima săptămână în Brazilia, urmată de India, Columbia, Indonezia şi Marea Britanie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Cum se calculează pensia și cuantumul acesteia: Ce stagii de cotizare nu aduc puncte de stabilitate în dreptul la pensie

Cezar Lancrajan

Publicat

în

Pensii 2024 | Cum se calculează pensia și cuantumul acesteia: Ce stagii de cotizare nu aduc puncte de stabilitate în dreptul la pensie Reprezentanții Casei Județene de Pensii au explicat, într-o conferință de presă, la ce anume se referă o serie de noțiuni în funcție de care sunt stabilite dreptul la pensie și cuantumul acesteia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea