Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Nouă obligație pentru cazinouri și agenții de pariuri sportive: Ar putea avea nevoie de autorizație de funcționare din partea primăriilor locale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nouă obligație pentru cazinouri și agenții de pariuri sportive: Ar putea avea nevoie de autorizație de funcționare din partea primăriilor locale

Cazinourile și agențiile de pariuri sportive vor avea o nouă obligație pentru a putea funcționa, potrivit unei propuneri legislative aflată în dezbatere la Senat. Mai exact, este vorba despre obținerea autorizațiilor de funcționare de la primăriile locale.

Inițiatorii proiectului legislativ afirmă că autoritățile publice locale vor avea pârghii suplimentare pentru a controla fenomenul jocurilor de noroc, având în vedere că multe dintre aceste săli sunt amplasate în imediată vecinătate a școlilor, parcuri sau a cartierelor rezidențiale.

Conform unui studiu care este invocat de inițiatori, frecventarea unei săli de jocuri de noroc este cu atât mai mare cu cât aceasta este amplasată în apropiere de locuință.

Totodată, aceștia subliniază că legea interzice accesul minorilor în sălile de jocuri, dar amplasarea acestora în proximitatea școlilor și a altor locuri publice îi încurajează pe copii să încerce să joace.

Un raport al Agenției Naționale pentru Administrare Fiscală din 2020 arată că jocurile de noroc reprezintă una dintre cele mai mari surse de venituri la buget din România, contribuind cu peste 1,6 miliarde de anual.

Cu toate acestea, costurile sociale ale dependenței de jocuri de noroc depășesc cu mult veniturile aduse în plus de acestea. Conform unui studiu realizat de Eurobarometru în 2018, 65% dintre români consideră că jocurile de noroc sunt o problema serioasă în țara noastră. De asemenea, România se află pe locul 6 în Europa în ceea ce privește prevalența jocurilor de noroc, cu o rată de 2,3% a populației adulte care are probleme legate de jocurile de noroc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea