Noua „bibliotecă” de recreere se deschide pe Bulevardul Transilvaniei. Sala de jocuri de noroc stârnește controverse și comentarii online: „Cei din Las Vegas ar fi invidioși pe noi”
Noua „bibliotecă” de recreere se deschide pe Bulevardul Transilvaniei. Sala de jocuri de noroc stârnește controverse și comentarii online: „Cei din Las Vegas ar fi invidioși pe noi”
Pe Bulevardul Transilvaniei, se deschide o nouă „bibliotecă de recreere”, dar nu una obișnuită. Este vorba despre o sală de jocuri de noroc, un loc destinat distracției și adrenalinelor, care a generat reacții variate în rândul internauților. Asta în contextul în care legea „păcănelelor” este tot mai strictă în România, tocmai pentru a reduce dependența jocurilor de noroc.
În mediul online, comentariile nu au întârziat să apară. „Acolo se va citi numai Ion Slavici”, a glumit un internaut, făcând referire la contrastul între imaginea tradițională a unei biblioteci și noul spațiu de jocuri. Alt utilizator a adăugat: „Lângă ea o farmacie cu antidepresive să se facă, că va fi nevoie”, subliniind potențialul impact psihologic al jocurilor de noroc. Un alt comentariu ironic a fost: „Cei din Las Vegas ar fi invidioși pe noi”, comparând noul spațiu cu celebrele centre de divertisment internaționale.
Deschiderea acestei săli a fost primită cu un amestec de entuziasm și scepticism. În timp ce unii văd în acest loc o oportunitate de a adăuga varietate în oferta de divertisment a orașului, alții se tem de posibilele efecte negative ale jocurilor de noroc, inclusiv problemele de dependență și impactul social.
Reamintim faptul că, legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare pe 29 aprilie. Scopul legii este să limiteze dependenţa de jocurile de noroc. Potrivit noii legi, operatorii de jocuri de noroc care pun la dispoziția clienților „păcănele” au obligația să obțină o aprobare primăriei pentru aceste activități. Documentul trebuie să ateste că sala de jocuri este amplasată într-o unitate localitate cu o populație mai mare de 15.000 de locuitori.
De asemenea, Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este obligat să înființeze și să actualizeze zilnic un registru public, accesibil online, care să includă toți operatorii autorizați pentru desfășurarea activităților în domeniul jocurilor de noroc.
Nerespectarea legii se pedepsește cu amenzi de la 100.000 la 200.000 lei, confiscarea sumelor provenite din activitatea contravențională și chiar anularea licenței.
Legea reduce de asemenea dimensiunile permise pentru reclamele stradale la jocuri de noroc.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Obiceiuri de Ignat. Tradiții de Ignat. Obiceiuri, superstiții din moși strămoși de ziua sacrificării porcului de Crăciun (de pomana porcului) Alaiul sărbătorilor de iarnă, care se întinde pe parcursul a trei săptămâni, începe oficial de mâine, 20 decembrie, cu Sărbătoarea Ignatului. Citește și: MESAJE de CRACIUN. URARI şi FELICITARI de Sărbători În religia creştin-ortodoxă, în […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o oră
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor