Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Nou-promovata CSU Alba Iulia și-a stabilit strategia de pregătire | Campanie importantă de transferuri pentru Mihai Manea

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Universitatea Alba Iulia, nou-promovata în eșalonul terț, și-a stabilt programul de pregătire din această iarnă.

Studenții din Cetatea Marii Uniri se vor reuni în 16 ianuarie, iar din 30 ianuarie va fi un stagiu centralizat de pregătire la Covasna. Cu acest prilej se vor disputa și câteva jocuri de verificare, cu adversari din zona Brașovului. La revenirea din cantonament sunt fixate 3 întâlniri amicale, cu Inter Sibiu (11 februarie) și dublă cu Jiul Petroșani (18 și 25 februarie).

CSU iernează pe poziția a 6-a din Seria 9, cu 18 puncte în 15 etape. În cele 3 etape rămase din sezonul regular adversari vor fi Unirea Ungheni (acasă, 11 martie), ACS Tg. Mureș (deplasare, 18 martie) și Corvinul Hunedoara (pe teren propriu, 25 martie). Distanța până la locul 4, care asigură calificarea în play-off, este de 6 puncte, CSM Unirea Alba Iulia având 24 de puncte.

Noi ne jucăm șansele, câte mai sunt, dar avem de recuperat raportat la adversarii din fața noastră. Anul 2022 a fost unul bun pentru noi, cu promovarea în Liga 3 și în acest context merită să apreciem oamenii din umbră care se implică la club, plecând de la rectorul Daniel Breaz și continuând cu tot staff-ul administrativ”, a spus antrenorul Mihai Manea într-o emisiune la Radio “Unirea FM”.

Cu siguranță, în această perioadă se poartă negocieri pentru întărirea efectivului, mai ales în compartimentul ofensiv, în suferință în acest an, doar 15 goluri marcate (penultimul atac din serie, doi dintre golgheteri, cu 3 reușite, fiind fundașii Bucurică și Cunțan). S-a obținut semnătura atacantului Andrei Vasinc, revenit din Malta și curtat de CS Ocna Mureș și Metalurgistul Cugir, și se negociază cu Alexandru Giurgiu (dorit și de concitadinii de la CSM Unirea), dar pe listă mai sunt și alte nume, jucători de la Jiul Petroșani. Cu siguranță că în funcție de reușita campaniei de achiziții, vor fi și plecări din efectiv, anticipându-se 7-8 despărțiri, de jucători care nu au confirmat. CSU Alba Iulia a trecut printr-o modificare substanțială a lotului și în vară, când au plecat 17 jucători și au venit tot atâția.

“Se putea mult mai mult în Liga 3, este clar. Problema a stat la fluctuațiile de formă, am pierdut foarte multe puncte în jocuri considerate accesibile. A existat și un randament scăzut la finalizare, deși ne-am creat ocazii. În majoritatea meciurilor am ratat 5-7 situații clare de gol”, a mai spus Mihai Manea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea