Rămâi conectat

Actualitate

Noile tarife RCA intră în vigoare de astăzi. Cât vor scoate din buzunare șoferii pentru asigurarea auto

Mădălina Opriș

Publicat

în

asigurare-autoHotărârea Guvernului referitoare la plafonarea tarifelor RCA a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 8 noiembrie şi a intrat în vigoare în 10 zile de la publicare, adică începând de astăzi, 18 noiembrie.

De vineri intră în vigoare plafonarea tarifelor RCA. Înseamnă că, în următoarele şase luni, vom avea preţuri maximale stabilite de Guvern pentru asigurările de răspundere civilă auto. Limita stabilită prin lege e aproximativ media actualelor tarife din piaţă. Dar aceasta nu înseamnă că vom plăti cu toţii mai puţin când ne reînnoim asigurarea. Pentru şoferii din oraşele mai mici, tarifele vor fi mai mari ca până acum.

Un şofer cu vârsta cuprinsă între 31 şi 40 de ani, care conduce de exemplu un Logan, va plăti cel mult 610 lei pentru poliţa RCA. E o veste bună pentru şoferii din această categorie din Bucureşti şi din judeţe ca Braşov, Iaşi şi Constanţa, care plăteau până acum cel puţin 700 de lei pentru RCA.

Vor plăti în schimb mai mult şoferii din Alba, Mehedinţi ori Suceava. Tinerii vor plăti cel mai mult. La o capacitate cilindrică de 1.200-1.400 centimetri cubi, un şofer de sub 25 de ani va plăti 985 de lei. Cei mai în vârstă vor achita sub 800 de lei. La o capacitate cilindrică de 1.400-1.600 cmc, un şofer de 31-40 de ani va achita 712 lei, iar la un motor mai mare, un şofer mai tânăr va plăti aproape 1.300 de lei.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea