Rămâi conectat

Actualitate

Noi produse introduse de Guvern pe lista celor cu TVA de 9%: lapte, ouă, animale şi păsări vii

Ziarul Unirea

Publicat

în

lapte_si_ouaLista produselor pentru care Guvernul promite TVA de 9%, şi care a inclus iniţial doar pâinea, carnea, peştele, legumele şi fructele, a fost extinsă prin includerea altor produse, precum lapte, ouă, animale şi păsări vii, potrivit proiectului actualizat de Cod Fiscal.

Astfel, în noul document, datat 13 martie, este propusă extinderea aplicării cotei reduse de TVA de 9%, începând cu anul viitor, alături de pâine, pentru livrarea următoarelor bunuri: animale vii şi păsări vii, din specii domestice, carne, inclusiv organe comestibile şi preparate din carne, peşte şi preparate din peşte, cu excepţia peştilor ornamentali, lapte, produse şi subproduse lactate, ouă de păsări, legume, plante, rădăcini şi tuberculi, alimentare, fructe comestibile şi preparate din acestea.

Primul proiect al noului Cod Fiscal, prezentat de Guvern în urmă cu o lună, prevedea reducerea cotei TVA la 9% doar pentru carne, peşte, legume şi fructe, dar Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui a cerut Ministerelor Finanţelor şi Agriculturii şi Parlamentului reducerea TVA la 9% şi la lapte şi produse lactate, considerând discriminatorie scăderea taxei doar pentru unele alimente.

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, spunea atunci că Guvernul va lua în considerare propunerea de aplicare a cotei de TVA de 9% şi pentru lapte atunci când va exista un consens între fermieri şi producători, precizând că fermierii n-au dorit introducerea măsurii în prima variantă a Codului Fiscal.

Noul proiect menţine ideea reducerii cotei standard de TVA de la 24% la 20%, începând cu 2016, şi la 18%, începând cu 2018.

Sursa: mediafax


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea