Rămâi conectat

Actualitate

Noi măsuri pentru supravegherea elevilor la Bacalaureat ar putea fi luate de anul viitor. Precizări de la Ministrul Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Modele de subiecte si bareme de corectare BACALAUREAT 2014Tot mai mulţi absolvenţi de liceu sunt eliminaţi de la Bacalaureat, chiar dacă examenele s-au încheiat. Pe măsură ce autorităţile verifică înregistrările video şi audio din clase, cei care au copiat ori s-au consultat cu colegii sau cu profesorii se vor alege cu lucrările anulate. Ministrul Educaţiei a precizat la o emisiune TV ce măsuri ia în calcul, de anul viitor, pentru a-i descuraja pe elevi să copieze.

Elevii surprinşi pe camerele de supraveghere cum se consultau cu profesorii supraveghetori şi copiau unii după alţii sau după materiale aduse ilegal în sălile de examen vor fi eliminaţi de la bacalaureat, chiar dacă oficial ei au trecut deja probele.

„În momentul în care avem acest interviu, avem 421 de elevi eliminați din examen si lucrurile sunt în continuare în dinamica. La colegiul Făget din Timiș, într-o sală din 10 s-a constatat că profesorii nu numai că au permis, dar au susținut elevii în a copia. Pe cale de consecință au fost eliminați e la Făget 94 de elevi”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Realitatea TV.

Ministrul Educaţiei a explicat în premieră ce măsuri noi ar putea fi luate pentru a-i împiedica pe elevi să mai copieze la examene.

„Nu este lipsit de interes sa luam în considerare existența unor echipe mixte formate din profesori asistenți si reprezentanți din alta profesie. E o variantă de discuție”, a pus Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a mai explicat că numărul fraudelor este în scădere şi că mizează pe capacitatea elevilor de a înţelege că nu este o soluţie pentru viitorul lor.

sursa:realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Solstițiul de iarnă 2023: Cea mai scurtă zi a anului, cu tradiții și obiceiuri speciale

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Solstițiul de iarnă 2023: Cea mai scurtă zi a anului, cu tradiții și obiceiuri speciale Solstițiul de iarnă 2023, care va avea loc pe 22 decembrie, marchează începutul iernii astronomice. Această zi este cea mai scurtă din an, cu o durată de doar 8 ore și 50 de minute, iar noaptea va fi și mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare