Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

Mircea Hava: Grupul PPE din Parlamentul European cere amânarea imediată a legii privind defrișările

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Grupul PPE din Parlamentul European cere amânarea imediată a legii privind defrișările

Indiferent de măsura legislativă luată, atunci când efectele negative le depășesc pe cele pozitive trebuie să măsurăm de două ori și să tăiem doar o singură dată. Din punctul meu de vedere, unul identic cu al colegilor mei din PPE, legea defrișărilor vine la pachet cu o seamă consistentă de neajunsuri.

Citește și: Mircea Hava: O piață unică pentru industria de apărare

Deja, fermieri, comercianți cu amănuntul reprezentanți ai întreprinderilor mari și mijlocii ori guverne și-au exprimat fățiș dezacordul față de această lege, care vine la pachet cu o birocrație cruntă și cu dezavantaje foarte greu de cuantificat.

În esență, noua reglementare împotriva defrișărilor ar urma să intre în vigoare la data de 30 decembrie 2024. Legea interzice importul de produse provenite de pe terenuri care au fost defrișate de la începutul anului 2021.

În clipa de față, e clar că această lege pare că mai mult încurcă decât ajută, motiv pentru care amânarea aplicării ei este o necesitate. Cu siguranță, anumite ajustări și reevaluări pot îndrepta valul de probleme pe care l-ar aduce la scară largă.

PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cu 188 de membri, își menține atitudinea fermă de a taxa și amenda public orice inițiativă care are lacune și care aduce efecte nedorite, pe termen scurt, mediu și lung, în interiorul Uniunii Europene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia alocă 100.000 de lei pentru reparația și amenajarea secțiilor de votare la alegerile din 2024

Bera Larisa

Publicat

în

Primăria Alba Iulia alocă 100.000 de lei pentru reparația și amenajarea secțiilor de votare la alegerile din 2024 Primăria Alba Iulia a lansat recent o achiziție publică în valoare estimată de 100.000 de lei (fără TVA), pentru reparații și montaj mobilier specific în secțiile de votare la alegerile pentru președintele României și a celor parlamentare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea