Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Mircea Hava, despre europarlamentare: Nu vă spun un da hotărât pentru că întotdeauna există un 1%, un 2%. Problema mea, legată de oraș. Parcă m-a prins de picioare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a spus, legat de candidatura sa la alegerile europarlamentare, că nu poate spune ”un da hotărât” deoarece întotdeauna există un 1%, un 2%, precizând că nu îi este frică de locul pe care îl va ocupa pe liste, însă problema e că l-a ”prins orașul de picioare”.

Mircea Hava, care e primar în Alba Iulia de 25 de ani, a intrat în cursa internă a PNL pentru alegerile europarlamentare, dar nu poate spune, cu certitudine, că își dorește să devină europarlamentar.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

”Problema mea este legată de oraș. Mă ține, parcă m-a prins de picioare, nu știu cum să spun. Discut cu multă lume care îmi spune că e bine să fii aici. Eu le spun, <măi fraților, chiar dacă e bine, încă patru ani, după aceea gata, ce Dumnezeu, nu o să fiu ca și… o să mă împăiați sau?> E un moment în care trebuie să hotărăști să faci un pas. Nu va rămâne orașul pustiu. Sunt oameni care pot să facă treabă în continuare, niciodată nu pot să spun că eu am fost cel mai bun. Poate o să fie mai buni decât mine și îmi doresc lucrul acesta, chiar că mi-l doresc din suflet. Din punctul acesta de vedere hai să zic că reglăm lucrurile. Apoi trebuie să mă hotărăsc eu 100% dacă chiar acolo va fi un loc în care… câteodată trebuie să te simți și bine. Acum mulți îmi spun că nu o să am de lucru. Eu știu să-mi fac de lucru și să-mi găsesc de lucru pentru că în Parlamentul European e foarte mult de lucru. E drept că poți să stai și să ridici degetul, să te duci la comisii, ca să-ți încasezi diurna, dar este drept că poți să faci și foarte multe lucruri. Cine nu crede nu are decât să citească din regulamente ceea ce se întâmplă în Parlament și ceea ce se poate face. Am și teme, în special ce înseamnă partea de administrație (…) Pe cei pe care îi întrebați de la București îmi știu și locul pe listă. Deocamdată nu știu care va fi locul pe listă (…) În decembrie se va stabili și lista și locurile pe listă, eu vă spun de la început să nu aveți o surpriză mare, așa că bănuiți”, a spus Mircea Hava, întrebat, marți, de ziarulunirea.ro, despre candidatura sa la alegerile europarlamentare.

Primarul a adăugat că nu îi este frică de locul pe care îl va ocupa pe liste, lăsând să se înțeleagă că va fi unul eligibil.

”Nu v-am spus un da hotărât și nu vă spun un da hotărât pentru că întotdeauna există un 1%, un 2%. Nu mi-e frică de un loc pe listă eligibil, nu din cauza aia, dar există tot timpul acel lucru care poate să te oprească, pe mine nu poate să mă oprească decât familia și orașul”, a mai spus Mircea Hava.

Mircea Hava se află la al șaselea mandat de primar în municipiul Alba Iulia, câștigând alegerile locale de fiecare dată la pas, fără să aibă vreun contracandidat care să-i pună probleme. Fost membru PDL, Hava a rezistat și valului USL.

De asemenea, el a mai fost primar și în perioada 1991-1992 și viceprimar din 1993 până în 1996.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea