Rămâi conectat

Ştirea zilei

Mircea Geoană: „Alba Iulia este un loc binecuvântat de Dumnezeu”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Cetatea Alba Carolina a găzduit sâmbătă un oaspete deosebit. Preşedintele Senatului, Mircea Geoană s-a aflat la Alba Iulia, în calitate de naş de cununie al cunoscutului artist Liviu Burz, originar din Câmpeni, care a devenit celebru prin prestaţia sa la Opera de Stat din Viena. Având recomandări foarte bune privind frumuseţea zonei istorice a Alba Iuliei, preşedintele Senatului a dorit să viziteze fortificaţia bastionară din oraşul nostru, având astfel ocazia să vadă un model demn de urmat în utilizarea fondurilor europene de către o administraţie locală implicată activ în valorificarea potenţialului istoric şi cultural existent aici.
Pornind de la Poarta I a Cetăţii, preşedintele Senatului, împreună cu soţia sa, au vizitat vestigiile de epocă romană, descoperite cu ocazia lucrărilor din interiorul Cetăţii, zona străzii Mihai Viteazul, din apropierea Muzeului Naţional al Unirii şi a catedralelor Ortodoxă şi Romano Catolică, după care au intrat la Traseul celor Trei Fortificaţii, având parte pe durata întregii deplasării de ghidaj. La finalul acestei vizite, domnul Mircea Geoană a avut amabilitatea de a ne împărtăşi câteva impresii legat de ceea ce a văzut: „Este cel mai interesant sit turistic, cultural-istoric, religios identitar, pe care îl are România. Probabil că multă lume cunoaşte Alba Iulia prin perspectiva Marii Uniri şi a simbolisticii naţionale pe care acest municipiu îl propagă în conştiinţa tuturor românilor, dar în spate este o istorie milenară, o suprapunere extraordinar de interesantă de ere istorice, de civilizaţii şi de identitate naţională şi îl recomand cu căldură tuturor celor ce vor să vadă într-un fel, geneza naţiunii noastre şi frământările istoriei naţiunii noastre”. Preşedintelui Senatului i-au fost aduse la cunoştinţă eforturile depuse de administaţia locală, pentru reabilitarea celei mai mari Cetăţi din România, lucrările ample de restaurare şi punere în valoare a unor monumente de importanţă naţională şi demersurile susţinute printr-un parteneriat public-privat de dezvoltare a unui turism cultural şi istoric la Alba Iulia.
Referitor la acest ultim aspect, respectiv valorificarea potenţialului cultural şi istoric al oraşului, domnul Mircea Geoană a fost de acord că administraţia locală a făcut ceea ce trebuia, cu sprijinul fondurilor europene, cu sprijin de la nivel guvernamental sau regional. A adăugat însă că acest potenţial va aduce beneficii şi mai mari în condiţiile unei infrastructuri regionale şi naţionale mai bune dar şi a unei coerenţe din punct de vedere economic şi turistic. Într-o asemenea situaţie Alba Iulia ar putea rivaliza, în sens pozitiv, chiar cu Sibiul.
Întrebat dacă ar vizita Alba Iulia ca turist, preşedintele Senatului a spus că ar veni în oraşul nostru cu plăcere: „cred că în special pe perioada de vară este un loc extraordinar de frumos.”
Emanuel DRĂGUŞIN, biroul de presă al SC Grup Corint SA

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea