MIRACOL: Grănicerii de pe Insula Șerpilor care au SFIDAT invadatorii ruși TRĂIESC. „Navă de război rusă, du-te-n….”
Grănicerii şi puşcaşii marini ucraineni – care au apărat joi trecută Insula Şerpilor în prima zi a invaziei Rusiei împotriva Ucrainei şi cu care se pierduse legătura – sunt în viaţă şi se află în captivitatea forţelor ruse, au anunţat luni Forţele maritime ucrainene pe pagina lor de Facebook, potrivit Unian şi Gordon.ua.
„Suntem bucuroşi să aflăm că fraţii noştri de arme sunt în viaţă şi că totul este bine cu ei. Dar propaganda rusă încearcă să răspândească ‘ştirea’ că autorităţile ucrainene ar fi ‘uitat’ de ei şi şi-ar fi ‘îngropat’ apărătorii”, se menţionează în mesajul Forţelor maritime ucrainene, potrivit Agerpres.
Potrivit acestora, grănicerii de pe Insula Şerpilor au respins în două rânduri joi atacurile invadatorilor ruşi, dar din cauza lipsei de muniţii nu au mai putut continua să apere insula. Legătura cu ei a fost pierdută, ceea ce a dus la concluzia că cei 13 grăniceri care erau de gardă în ziua aceea pe Insula Şerpilor şi-ar fi pierdut viaţa. Forţele ruse bombardaseră intens insula joi după-amiază, după o tentativă eşuată de debarcare a trupelor de desant şi un atac cu rachete.
Ulterior, comandamentul ucrainean, indică Forţele maritime, a trimis spre Insula Şerpilor nava civilă ‘Sapfir’, dar forţele ruse de ocupaţie au reţinut nava, care nu îndeplinea misiuni militare, ceea ce reprezintă o încălcare a dreptului maritim internaţional.
La 24 februarie, în prima zi a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, Serviciul pentru frontiera de stat al Ucrainei a raportat că ocupanţii s-au apropiat de Insula Şerpilor înainte de o ataca şi au cerut grănicerilor ucraineni să se predea. Grănicerii şi puşcaşii marini au opus rezistenţă până după-amiază. În cursul serii s-a aflat că forţele ruse au preluat controlul asupra insulei.
Consilierul ministrului de interne Anton Gheraşcenko a anunţat vineri moartea celor 13 grăniceri. El a publicat o înregistrare audio a negocierilor dintre echipajul navei ruse de război şi grănicerii ucraineni.
„Eu, navă de război rusă, vă propun să depuneţi armele şi să vă predaţi pentru a evita vărsarea de sânge… Altfel, veţi fi loviţi. Aţi înţeles?” – a transmis echipajul navei ruse. În apropierea Insulei Şerpilor se aflau în acel moment crucişătorul „Moskva” şi vedeta de patrulare „Vasili Bâkov” din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră.
„Navă de război rusă, du-te-n…./la naiba/!”. O înregistrare audio a acestui dialog a fost distribuită rapid online, iar răspunsul grănicerilor ucraineni a devenit viral.
Apărătorii insulei vor primi titlul de Eroi ai Ucrainei, a anunţat vineri preşedintele Volodimir Zelenski.
Cunoscutul expert militar rus Pavel Felghengauer a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că Rusia nu va returna Insula Şerpilor, întrucât cel mai probabil intenţionează să amplaseze acolo rachete balistice, ceea ce ar reduce timpul de lovire a bazei antirachetă din Deveselu în cazul unui eventual conflict.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 8 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii