Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, caută soluţii pentru decontarea navetei cadrelor didactice
Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, susţine că decontarea navetei cadrelor didactice nu este explicată foarte clar în lege şi doreşte să rezolve această problemă prin identificarea unei surse de finanţare.
„Legea Educaţiei, legea numărul 1 asupra căreia dacă intervenim de fiecare se spune că nu trebuie să intervenim, dar dacă constatăm şi constatăm că sunt probleme de reglementare, noi totuşi trebuie să găsim o soluţie, legea numărul 1 este destul de neclară în ceea ce priveşte decontarea navetei cadrelor didactice. Nu o este normă clară privind obligativitatea autorităţilor locale de a face această decontare, ăsta e primul aspect. Al doilea aspect, nu se precizează nicăieri sursa de decontare”, a declarat Remus Pricopie, vineri, citat de MEDIAFAX.
El a menţionat că sunt primării care au bani pentru naveta cadrelor didactice şi altele care nu au şi că această situaţie trebuie reglementată.
„Sunt unităţi teritorial-administrative care au bani şi care decontează, sunt unităţi teritorial-administrative care nu au bani pentru că banii nu au fost identificaţi dintr-o anumită sursă. Lucrăm şi la acest subiect, inclusiv în dialog cu sindicatele, pentru ca în anul şcolar următor lucrurile să fie clare, să se identifice sursa de finanţare într-un mod foarte clar, iar procedurile să fie respectate de toată lumea”, a explicat ministrul Educaţiei.
El a precizat că situaţia cu naveta elevilor a fost reglementată anul trecut, prin stabilirea unui mecanism clar de decontare.
“În urmă cu aproximativ un an, un an şi ceva, au apărut o serie de probleme legate de naveta elevilor pe care în foarte mare măsură le-am rezolvat prin stabilirea unui mecanism clar de decontare pentru că ceea ce era anterior noii reglementări permitea abuzuri şi nu mai beneficiau de acest sprijin din cauza abuzului transportatorilor. Această problemă am reglat-o”, a spus Remus Pricopie.
Ministrul Educaţiei a mai declarat că ia în calcul folosirea de fonduri structurale pentru decontarea navetei elevilor: „Suntem deja la un an din momentul în care am reglat această problemă şi vrem să ne uităm să vedem care a fost impactul, dacă este nevoie să facem mici calibrări şi suntem în discuţii şi cu inspectoratele, şi cu colegii de la ministerul de Finanţe, dar şi de la Ministerul Fondurilor Europene să vedem în ce măsură putem folosi inclusiv fonduri structurale pentru decontarea navetei elevilor în anii şcolari următori”.
Sursa: mediafax.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
DOCUMENT | Cutremur între bugetari: Noul guvern taie și spânzură. Ordonanța „Trenulețul” îngheață angajările și majorările salariale
DOCUMENT | Cutremur între bugetari: Noul guvern taie și spânzură. Ordonanța „Trenulețul” îngheață angajările și majorările salariale Guvernul a pregătit așa numita Ordonanță-trenuleț, cea care pregătește Legea bugetului de stat pentru anul 2025. Conform OUG, salariile vor fi înghețate la nivelul lunii decembrie 2024, până la aprobarea cadrului fiscal. De asemenea, vor fi înghețate angajările. […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 2 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor