Rămâi conectat

Sport

Miercuri, ora 17.30, pe „Pielarul” din Sebeș | CSU Alba Iulia – Unirea Ungheni, în turul al treilea al Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miercuri, ora 17.30, pe „Pielarul” din Sebeș | CSU Alba Iulia – Unirea Ungheni, în turul al treilea al Cupei României

CS Universitar Alba Iulia are parte de un examen dificil miercuri, de la ora 17.30, în turul al treilea al Cupei României, cu divizionara secundă Unirea Ungheni, pe terenul sintetic al Stadionului „Pielarul” din Sebeș. Cele două competitoare au fost colege sezonul trecut în Seria 9 din Liga 3, mureșenii reușind să promoveze după ce au terminat play-off-ul pe locul secund, în vreme ce universitarii s-au clasat pe locul al patrulea. Un moment important pentru „alb-albaștri”, aflați la prima confruntare oficială cu o formație de Liga 2.

*Dezamăgirea de la baraj…

Cu siguranță, va fi prilej de revanșă pentru o parte dintre echipierii CSU și directorul sportiv Aurelian Băbuțan. În iunie, în urmă cu două luni, Gloria Bistrița Năsăud a pierdut barajul de promovare cu Unirea Ungheni (2-2 și 1-2), în efectivul formației lui Adrian Falub regăsindu-se actualii jucători de la formația albaiuliană, respectiv Mociu (accidentat), Dat, Mihalcea, Banyoi și Sucitu. În tururile anterioare CSU Alba Iulia a eliminat pe SR Brașov (4-0) și Metalurgistul Cugir (3-1), ambele în deplasare, iar Unirea Ungheni a învins (1-0) pe Avântul Reghin. Gruparea din Mureș a remizat alb, 0-0 la Mioveni, la debutul pe cea de-a doua scenă fotbalistic, runda trecută a stat, iar etapa viitoare are meci extern cu Metaloglobus București (sâmbătă, 17 august).

„Este un meci important pentru noi, suntem într-o fază superioară a Cupei României și ar fi extraordinar să trecem mai departe. Ne dorim acest lucru cu toții, sper să și reușim acest lucru. O calificare ar fi ceva extraordinar pentru noi, dorința și ambiția fiind atuurile noastre. Întâlnim o echipă din eșalonul secund modificată substanțial comparativ cu sezonul trecut, cu numeroase transferuri de calitate. De altfel și la noi au fost numeroase schimbări în această pauză”, a spus antrenorul Alin Minteuan, care nu se poate baza pe „stranierii” Niakate și Vanegas (situații nerezolvate).

În schimb, ultima achiziție a universitarilor poate fi… Sebastian Culda, jucător care în această vară a fost la CIL Blaj, de care s-a despărțit săptămâna trecută și a evoluat pentru Unirea Ungheni într-un joc de verificare cu Avântul Reghin!

O calificare în play-off-ul Cupei României (prevăzut în 28 august) ar reprezenta cel mai important rezultat din istoria CSU Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Sport

Sport

Mâine, ora 17.30, CSM Unirea Alba Iulia – CSC Șelimbăr, în Cupa României | „Alb-negrii”, la trântă cu divizionara secundă, pe „Cetate”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mâine, ora 17.30, CSM Unirea Alba Iulia – CSC Șelimbăr, în Cupa României | „Alb-negrii”, la trântă cu divizionara secundă, pe „Cetate” CSM Unirea Alba Iulia are parte de un duel de foc miercuri, de la ora 17.30, pe „Cetate”, cu divizionara secundă CSC Șelimbăr, „alb-negrii” propunându-și în acest sezon să acceadă în grupele Cupei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea