Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Politică Administrație

Microbuze electrice pentru elevii din județul Alba: Investiție de peste 450.000 de lei. Licitația lansată în SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Microbuze electrice pentru elevii din județul Alba: Investiție de peste 450.000 de lei. Licitația lansată în SEAP

Administrația județului Alba a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede achiziționarea de microbuze electrice pentru elevii din județul Alba. Investiția de aproximativ 450 mii de lei urmează să îmbunătățească infrastructura de transport școlar din județul Alba și să contribuie la protejarea mediului.

Citește și: Microbuze electrice pentru elevii din județul Alba. Licitație lansată în SEAP de Consiliul Județean

Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari amenințări asupra mediului, cadrului social și economic. Din această perspectivă, educația pentru mediu și schimbări climatice devine prioritate la toate nivelele de studiu, în vreme ce infrastructura unităților de învățământ trebuie să fie adaptată standardelor europene de dezvoltare sustenabilă.

O componentă importantă a educației pentru mediu o reprezintă asigurarea mobilității prin microbuze electrice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus, asigurând mijloace de deplasare pentru elevii aflați în zone cu populație scăzută, facilitând accesul la educație de calitate a acestora, cu protejarea mediului în același timp.

Dat fiind că școlile din mediul rural sunt mai puțin accesibile și dispun de puține variante de transport, iar școlile din mediul urban au înmatriculați elevi care nu locuiesc în apropierea unităților de învățământ, parcurgând distanțe lungi către școală, prin prezentul proiect se urmărește îmbunătățirea condițiilor de transport prin furnizarea de microbuze școlare electrice.

Astfel, administrația județului Alba implementează proiectul „MICROBUZE ELECTRICE PENTRU ELEVII DIN JUDEȚUL ALBA” Contract de finanțare nr. 20213 19.09.2023 prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C 15: Educație

Obiectivul proiectului constă în dotarea cu microbuze electrice a unităților de învățământ preuniversitar cu clase de nivel primar și/sau gimnazial și/sau liceal din judetul Alba, din care prin prezenta achizitie sunt vizate 2 localități din județul Alba, urmărindu-se îmbunătățirea condițiilor de transport a elevilor din zonele defavorizate/ marginalizate din județ astfel încât să se asigure accesul acestora la educație și protecția mediului în același timp.

Achiziția constă în microbuze electrice- 8+1 locuri- 2 bucăți. Microbuzul electric va avea o capacitate de 8 locuri pe scaune din care 1 loc pentru persoane cu dizabilități (în cadrul celor 8 locuri pe scaune unul trebuie amenajat pentru persoane cu dizabilități) + I loc pentru conducătorul auto.

Valoare totală estimată a investiției este de 494.830 de lei. Data finală la care se pot depune ofertele este 29.07.2024, ora 15:00


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție în infrastructura rutieră la Crăciunelu de Jos: Mai multe străzi din comună vor fi modernizate. Licitația, lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Investiție în infrastructura rutieră la Crăciunelu de Jos: Mai multe străzi din comună vor fi modernizate. Licitația, lansată pe SEAP Administrația comunei Crăciunelu de Jos a lansat pe Sistemul Eletronic de Achiziții Publice, licitația care prevede execuția de lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere din comună. Citește și: Podul peste râul Mureș între Blandiana și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea