Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Metoda de învățare „Montessori”, aplicată de o educatoare din Apuseni. Ea este primul educator din România distins cu premiul Merito, în 2018

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metoda de învățare „Montessori”, aplicată de o educatoare din Apuseni. Ea este primul educator din România distins cu premiul Merito, în 2018

Grădiniția din localitatea Gura Roșiei, comuna Roșia Montană, va beneficia de un sprijin material important ca urmare a unei campanii de strângere de fonduri derulată în mediul online. Inițiatorul a fost antreprenorul și activistul Tică Darie, cel care a dezvoltat în comună una dintre puținele afaceri de succes din ultimii 20 de ani. Concret, grădinița avea nevoie de o serie de materiale didactice pentru ca educatoarea Mariana Mera să poată aplica metodele învățate în urma absolvirii cursului de educatori „Montessori”.

Inițiată de Maria Montessori, medic și pedagog italian, metoda care îi poartă numele are ca principiu de bază autoeducarea, aplicarea metodelor educaționale direct, nemediat și încurajarea copiilor să ia mereu decizii proprii, pe care să le respecte.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pe scurt, metoda Montessori pune accent pe autonomia copilului, care este importantă la fiecare vârstă. Mariana Mera (43 de ani) este primul educator din România distins cu premiul Merito, în 2018. Mera este de 26 de ani educatoare la grădinița din satul natal.

Citește și: Care este viitorul comunei Roșia Montană, după ce statul român a câștigat definitiv procesul cu Gabriel Resources

„Am încercat mereu să le ofer acelor copii cea mai bună educație pe care le-o puteam eu oferi. Am aplicat metode și tehnici moderne învățate la diverse cursuri de specializare de-a lungul anilor, dar printr-o conjunctură favorabilă am ajuns să descopăr abordarea Montessori. La început am încercat de una singură să lucrez în acest fel cu copiii apoi am făcut cursul de asistenți Montessori la Institutul Montessori din București, iar după câțiva ani am absolvit cursul de educatori Montessori pentru copii de 3-6 ani la același institut”, astfel se prezintă educatoarea din Gura Roșiei.

Aceasta susține că această metodă de lucru este cea mai potrivită mai ales pentru copiii din comunitatea în care lucreează, formată din persoane de etnie romă, defavorizate.

”Materialele folosite în abordarea Montessori sunt costisitoare pentru că sunt din materiale de calitate, durabile, gândite științific, funcționale, cu scop logic, menite să sprijine copiii în dezvoltarea lor conform perioadelor senzitive pe care le traversează. Lipsa unora în activitatea copiilor duce la dificultăți și lacune mai târziu. Pot să lucrez eficient cu acești copii oferindu-le o educație bună așa cum fiecare copil din lume are dreptul doar dacă sunt întrunite condițiile necesare. Este locul unde la această vârstă se pun bazele caracterului lor și tot ceea ce se va construi în școală mai târziu va fi pe ceea ce s-a format în grădiniță”, a mai spus Mariana Mera.

Citește și: Cine răsuflă ușurați, dupa decizia în cazul Roșia Montană?

În câteva zile de la debutul campaniei, s-a reușit strângerea fondurilor necesare.

„Am reuşit sã strângem 2.365 de euro pentru Grădinița Gura Roșiei din Roşia Montană. Mulțumim celor 75 de oameni din toată țara şi nu numai! Mulțumim localnicilor care au arătat foarte multă generozitate! De asemenea, mulțumim Asociația Ghizilor Din Bucovina care a sprijinit consistent această campanie care aduce speranță şi o educație mai bunã pentru copiii din comunitatea Gura Roşiei”, a precizat Tică Darie.

Acesta a donat, la rândul său părin intermediul firmei sale, dulapuri pentru grădinița din Gura Roșiei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea