Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Cine răsuflă ușurați, dupa decizia în cazul Roșia Montană?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cine răsuflă ușurați, dupa decizia în cazul Roșia Montană?

Profesorul de la ASE, Cristian Păun, originar din Alba Iulia, într-o analiză publicată pe o rețea de socializare, indică politizarea excesivă, ca fiind una dintre probleme majore alre proiectului Roșia Montană:

Cei care răsuflă din plin ușurați, în acest moment, după decizia cu Roșia Montană, sunt politicienii care au gravitat în jurul acestui proiect.

De la Văcăroiu, Radu Vasile și Tăriceanu încoace, politicienii s-au chinuit tot mai rău cu acest proiect complex, făcând greșeală după greșeală. Nu este clar nici astăzi cum a ajuns „investitorul” ăsta „străin” să pună mâna pe jumătate de munte și pe acest proiect și nici cât aur este în realitate acolo.

Citește și: România a CÂȘTIGAT procesul cu Gabriel Resources pentru Roșia Montană: Firma canadiană trebuie să ne plătească cheltuieli de judecată și arbitraj de milioane de dolari

Erorile, politizarea excesivă, lipsa de transparență și de profesionalism au îngropat definitiv cele 300 de tone de aur și 1500 de tone de argint, dacă există ele cu adevărat, că nici asta nu este clar. Dau doar un exemplu aici de eroare fatală proiectului: nu poți să agreezi cu statul român studiul de prefezabilitate și de fezabilitate și, după asta, să ceri autorizație de mediu pentru un lac cu câteva milioane de metri cubi de apă cu cianuri și pentru tehnologia aleasă. Astea se pun pe masă de la început.

Este bine că s-a resetat totul! De noi depinde acum dacă vrem să mergem mai departe cu acest proiect sau lăsăm munții așa cum sunt, până apar alte metode de exploatare mai puțin invazive cu mediul.

Ce mai avem noi de făcut? Să păzim cu strășnicie acest lucru de politicienii hărăpăreți! Decizia să rămână la noi, nu la ei. Orice politician care pozează acum în mare salvator este un gargaragiu. Un mare gargaragiu… a scris profesorul Păun.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

INFORMARE – solicitare de aviz activități de explorare în perimetrul VALEA LEUCII – 26 aprilie 2024 Această informare este efectuată de: SC LEM RESORUCES SRL cu sediul în Bucureşti, Str. Mircea Eliade, nr. 14, sector 1, camera1, et.1, ce intenţionează să solicite de la Administraţia Naţională „Apele Române” aviz de gospodărire a apelor pentru desfăşurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea