Meniu SPECIAL de Paște la Spitalul Județean din Alba Iulia: Ouă roșii, sărmăluțe sau friptură de vită cu cartofi aurii, cozonaci și prăjituri
Meniu SPECIAL de Paște la Spitalul Județean din Alba Iulia: Ouă roșii, sărmăluțe sau friptură de vită cu cartofi aurii, cozonaci și prăjituri
Toată lumea își dorește să petreacă Sfintele Sărbători Pascale, acasă, în familie. Există, însă, situații în care starea de sănătate impune internarea în spital, chiar și în zile de sărbătoare. Din dorința de a fi alături de pacienții care în această perioadă necesită tratament de specialitate și internare am pregătit un meniu specific: preparate de post în unele zile din Săptămâna Patimilor și mâncăruri tradiționale în ziua de Paști.
Citește și: FELICITĂRI de Paște fericit. Modele de MESAJE, URĂRI și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi de Sfintele Paști
Astfel, duminică, la micul dejun, pe lângă șuncă de porc, cașcaval, brânză de vacă, o franzelă, ceai și cafea, pacienții vor primi și ouă roșii, simbol al Învierii Domnului, pe care le vor ciocni cu ceilalți pacienți și cu cadrele medicale care sunt la datorie. La prânz, meniul este format din supă cu fidea, sarmale de porc sau pui cu smântână ori friptură de vită (în funcție de regimul pacientului) și cartofi aurii, respectiv o prăjitură. La cină, pacienții vor primi unt, gem, brânză topită, iaurt și cozonaci.
Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX 2023. URARI și FELICITARI frumoase de Învierea Domnului
Pacienții care sunt nevoiți să țină un anumit regim alimentar (spre exemplu pacienții cu diabet hepatic sau oncologici) ori care au o stare de sănătate ce impune o altfel de alimentație, vor primi un meniu diferențiat, adaptat fiecărei situații în parte.
Meniurile la SJU Alba Iulia respectă regimul caloric și conținutul de proteine, lipide și glucide, dar și normele în domeniul dieteticii și echilibrul alimentar. Reamintim că, pe site-ul spitalului, la secțiunea ”Informații utile”, categoria ”Meniu săptămânal”, dar și la avizierul fiecărei secții, se afișează din timp meniul întreg pentru fiecare săptămână viitoare.
Blocul alimentar și compartimentul Dietetică sunt coordonate de către Nicoleta Vesa, asistent principal dietetician.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Curier Județean
Șoferi fără permis sau cu „alcool la bord”, depistați de polițiști pe drumuri din Alba: Printre ei, doi adolescenți de 16 și 19 ani
Șoferi fără permis sau cu „alcool la bord”, depistați de polițiști pe drumuri din Alba: Printre ei, doi adolescenți de 16 și 19 ani Trei șoferi din Alba au dat nas în nas cu polițiștii sâmbătă și s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși fie fără permis de conducere, fie cu ”alcool […]
10-11 august 2025 | Alba se topește la 39 de grade! COD PORTOCALIU de CANICULĂ până luni dimineața. Disconfort termic accentuat și nopți tropicale
10-11 august 2025 | Alba se topește la 39 de grade! COD PORTOCALIU de CANICULĂ până luni dimineața. Disconfort termic accentuat și nopți tropicale ANM a emis duminică dimineața o avertizare cod portocaliu de caniculă valabilă în Alba până luni dimineața la ora 10.00. Maximele vor atinge 39 de grade, iar nopțile vor fi tropicale. […]
CONCURS de fotografie cu tema „Floarea de colț de Întregalde”, floarea reginei care crește la cea mai joasă altitudine din Europa: Ce premii se acordă și care este perioada de înscriere
CONCURS de fotografie cu tema „Floarea de colț de Întregalde”: Ce premii se acordă și care este perioada de înscriere Asociația de Turism și Ecologie „Trascău Corp” Zlatna organizează un concurs de fotografie, cu ocazia Cupei „Trascău”, ediția a XXI-a. Tema este „Floarea de colț de Întregalde”. După cum se știe, florea de colț din […]