Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Curier Județean

Marți, 17 decembrie: „Ore de bucurie… la oncologie” – Spectacol cu muzică clasică, canțonete, interpretate de profesori și elevi de la Liceul de Muzică și Arte Regina Maria din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Marți, 17 decembrie, va avea loc un spectacol cu muzică clasică, canțonete, interpretate de profesori și elevi de la Liceul de Muzică și Arte Regina Maria din Alba Iulia, „Ore de bucurie… la oncologie”.

Cu bucurie vă invităm în Marți 17 Decembrie ora 16:30 la Spitalul Județean Alba să participați la acțiunea inițiată de Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis în parteneriat cu Liceul de Muzică și Arte Regina Maria din Alba Iulia.

Acțiunea se dorește a fi un spectacol cu muzică clasică, canțonete, arii cunoscute din opere celebre, interpretate de profesori și elevi de la Liceul de Muzică și Arte Regina Maria din Alba Iulia, pentru persoanele bolnave (și nu numai) din secția Oncologie a Spitalului Județean Alba. Totul să fie dăruit din suflet, pentru sufletele aflate în suferință.

Proiectul nostru implică tinerele talente și profesorii acestora cu scopul de a aduce alinare și o rază de lumină celor aflați în suferință, probabil în faza terminală a bolii. Pe lângă aceasta, tinerii sunt încurajați nu fie nepăsători la suferințele celor din jur, să practice voluntariatul și să dăruiască cu drag din darul lor.

Acest proiect este important deoarece aduce bucurie și oferă ore plăcute celor bolnavi grav. În același timp, persoanele singure, bolnave, au ocazia să discute, să socializeze și cu alte persoane decât cele obișnuite.

Cât despre tineri, sunt încurajați să se implice, să discute și să aducă alinare acolo unde e cazul, dăruind din timpul, energia și darul lor.

Și acest proiect stă la baza dezvoltării personale a unei generații de tineri, aflați la început de drum și carieră artistică.

Rotary este o organizație a oamenilor de afaceri si reprezentanților diferitelor profesii, care asigura servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stabilește relații de bună înțelegere. Primele cluburi Rotary au fost înființate cu zeci de ani in urma (1905- Evaston-Chicago, Illinois, USA), urmărind același scop, de a servi comunitatea, deci a fi la dispoziția semenilor.

Organizarea cluburilor Rotary este una simplista. Clubul este condus de un președinte care își păstrează poziția timp de un an. Membrii sunt aleși pe criteriul profesionalismului, al calității morale în viață socială, de familie si afaceri. În prezent Districtul 2241 Romania si Republica Moldova numără 129 de cluburi si peste 3400 de membri.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | Noaptea Cercetătorilor Europeni 2024 la Alba Iulia: Ateliere creative pentru cei mici la Muzeul Unirii

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Noaptea Cercetătorilor Europeni 2024 la Alba Iulia: Ateliere creative pentru cei mici la Muzeul Unirii Noaptea Cercetătorilor Europeni se organiează anul acesta în 400 de orașe din 25 de țări europene, printre care și Alba Iulia. Vineri, 27 septembrie 2024, participanții la eveniment se pot bucura de lumea fascinantă a științei prin experimente […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea