Mai mult de jumătate dintre lucrătorii români nu sunt 100% sinceri în cadrul interviurilor de angajare. STUDIU
Mai mult de jumătate dintre lucrătorii români nu sunt 100% sinceri în cadrul interviurilor de angajare. STUDIU
Mai mult de jumătate din cadidatii români spun că nu sunt în totalitate sinceri la interviu și ascund lucrurile referitoare dla studiile pe care le au sau experiența profesională, arată un sondaj al BestJobs.
Aproape 40% dintre respondenți spun că nu și-ar dori ca firma la care lucrează să știe că ar accepta jobul doar pentru bani, în timp ce 25% nu vor ca angajatorul să afle de problemele din viața personală pentru că ar putea avea un impact asupra muncii lor.
Datele platformei de recrutare arată că 2 din 10 candidați nu vor ca viitorul angajator să știe despre situațiile jenante prin care au trecut cu foștii șefi, care i-au determinat să renunțe la locul de muncă.
Totodată, 34% dintre respondenți au spus că sunt sinceri doar atât cât este nevoie pentru a obține jobul respectiv, iar peste 15% ar minți sau ar ascunde informații despre propria persoană în cadrul unui interviu de angajare, dacă ar ști că astfel o să obțină postul vacant.
La polul opus, majoritatea, conștienți de faptul că minciunile ies întotdeauna la iveală, declară că ar fi sinceri, indiferent de riscuri.
40% au recunoscut în cadrul unui interviu de angajare că nu s-au documentat despre poziția pentru care au aplicat și nici despre companie, în timp ce aproape 22% au criticat angajatorul anterior, iar peste 15% au adus în discuție lucruri personale.
40% au recunoscut în cadrul unui interviu de angajare că nu s-au documentat despre poziția pentru care au aplicat și nici despre companie, în timp ce aproape 22% au criticat angajatorul anterior, iar peste 15% au adus în discuție lucruri personale.
Candidații încă simt că se aruncă în necunoscut atunci când aplică la un job care nu afișează salariul, iar printre lucrurile de care se tem cel mai tare în cadrul unui interviu de angajare se numără:
- faptul că ar putea afla că salariul nu va fi cel așteptat (37%);
- că sunt apreciați angajații care stau peste program (aproape 22%);
- că orice sarcină are un termen limită foarte strâns (peste 11%).
Alte rezultate ale studiului:
28% dintre respondenții sondajului au declarat că cel mai „de groază” moment a fost atunci când au mers la interviul de angajare într-o stare nepotrivită (oboseală, tristețe, ebrietate etc.), în timp ce pentru 21% a fost înspăimântător interviul în care recrutorul a fost nepoliticos.
13% au întârziat, iar aproape 6% au asistat la o scenă în care un angajat al firmei respective a avut o cădere nervoasă.
În ceea ce privește planurile de Halloween, 35% au spus că vor petrece cu familia și cei dragi, în timp ce tot 35% spun că nu vor face nimic deosebit, deoarece la locul lor de muncă este zilnic „Halloween”.
Sondajul a fost efectuat în luna octombrie, pe un eșantion de 1.386 de utilizatori de internet din România.
Sursa: startupcafe.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
Rabla pentru sobe 2024: Cum poți beneficia de 10.000 de lei pentru soluții de încălzire. Modalitatea de înscriere în program
Rabla pentru sobe 2024: Cum poți beneficia de 10.000 de lei pentru soluții de încălzire. Modalitatea de înscriere în program Programul „Rabla pentru sobe”, lansat de Ministerul Mediului prevede acordarea de ajutor financiar de până la 10.000 de lei, locuitorilor din zonele montane, pentru cumpărarea unor soluții de încălzire eficiente. Citește și: Ajutor de încălzire […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum o zi
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Ştirea zileiacum o zi
Marele artist Ioan Bocșa împlinește 77 de ani: S-a născut în vremea colindelor pe care astăzi le cântă. La mulți ani, maestre!
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
14 decembrie: 69 de ani de la aderarea României la Organizaţia Naţiunilor Unite