Lungul drum până departe sau cum sunt trimişi pacienţii de la spitalul din Alba Iulia în alte oraşe din cauza CT-urilor care nu funcţionează noaptea sau…deloc!
La Alba Iulia, cei care ajung la Spitalul Judeţean s-au obişnuit că trebuie să meargă, că sunt trimişi de fapt, la alte unităţi spitaliceşti, daca vor investigaţii Tomograf. La Spitalul Judeţean Alba, medicii îi văd pe pacienţi şi apoi îi trimit către alte oraşe unde Computerele Tomografe funcţionează.
Revoltat de ceea ce se întâmplă, fostul director DSP Alba, Horea Timiş, şi-a făcut publică nemulţumirea şi incapacitatea de a înţelege situaţia, într-o postare pe pagina personală de socializare.
“Dacă ai nevoie seara de Computer Tomograf în Urgenţă la Spitalul Județean Alba eşti trimis la Spitalul din… Orăştie..ați auzit bine…acolo este contractul. O situație dincolo de puterile mele de a explica decizia.
Avem doua CT- uri unul vechi demontat, unul nou încă nemontat..adică nefuncționale de 2 luni aproximativ. Nu ştiu dacă noțiunea de riscul pacientului sau riscul medicului care trimite un caz…47km dus, apoi încă 47 de km întors la un Spital Județean de Urgență cum este cel din Alba Iulia. Avem CT-uri tot la 20 km în județ la Aiud, Blaj, Sebes, Cugir plus 2 bucăţi private în oraş..răspunsul este că nici unul nu merge noaptea.Oricum cine îşi asumă aceste riscuri nu cred că realizează ce face.
Dacă aceasta este normalitatea nu mai zic nimic. Soluții sunt pentru pacienți şi pentru medici. Trebuie să faci orice să diminuezi riscurile. Cât costa pe CJ Alba în bani să plătescă un contract cu un medic suplimentar noaptea pe unul din cele 2 CT-uri din oraş? De ce din doua CT-uri nici unul nu merge? Cât costă ambulanța aceste deplasări? Care este riscul pacientului în această situație. Nu ştiu sincer care este soluția, dar trebuie să existe una sau să iasă cineva public să spună..am făcut aşa pentru că era singura soluție.
Să explicăm – Caz accident vascular cerebral sau traumatism craniocerebral, de exemplu din Câmpeni trimis la Spitalul Judeţean Alba. Acesta ajunge în urgență dupa 2 ore apoi este trimis la CT de urgență la Orăştie încă 2 ore dus – întors (asta în cazul în care Spitalul Câmpeni decide să trimită la Spitalul Judeţean Alba)…dar nu mai trimit…mai repede se rezolvă la Turda sau Cluj…şi apoi ne minunăm că pacineții pleacă la Cluj. Este un exemplu de management defectuos în care nimeni nu are nici o vină pentru că este o normalitate. Politicul omoară sistemul medical!”, a scris Horea Timiş pe Facebook.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 34 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii