Locul 6 la o competiţie de atletism din Milano de peste 280 de kilometri, pentru albaiulianul proaspăt căsătorit, Andrei Nana
Pe 29 si 30 martie, atletul romano-american Andrei Nana a participat în competiţia de atletism UltraMilano-Sanremo, în Italia şi s-a clasat locul 6. Competiţia a început în 1906 ca şi o cursa de maşini, dar doar 2 din cele 32 de echipaje de la linia de start au reuşit să termine cursa.
Pentru a continua idea de competiţie în anii următori, lumea sportului a pus întrebarea dacă distanţa v-a putea fi acoperită cu bicicleta şi astfel în 1907 s-a născut „Classicissima” cursa ciclista Milano-Sanremo. Pentru mai mult de 100 de ani cursa ciclista a captivat spectatorii în toată lumea şi a împins limitele atleţilor. Astfel s-a pus întrebarea, daca această distanţă poate fi parcursa prin alergare fără oprire. 53 de ultra atleţi din 17 ţări au fost invitaţi să răspundă la aceasta întrebare, printre care şi romanul-american Andrei Nana. În 29 martie la ora 5 dimineaţa s-a dat startul la ceea ce a devenit cea mai lunga cursă de ultra atletism din Europa, UltraMilano-Sanremo cu o distanta totala de 282,7 kilometri. Andrei a terminat competiţia pe locul 6 cu un timp de 38 de ore, 22 minute si 26 secunde. Andrei ne-a declarat ca scopul vizitei sale în Italia a fost împărţit în două: cursa de atletism şi nunta cu logodnica lui Claire într-o ceremonie privata la Palatul Regal, oficiata de primarul oraşului Milano, Giuliano Pisapia. La competiţie a fost însoţit apoi de soţia lui, de sora lui Ioana Nana si de logodnicul acesteia, Alex care au format echipa de suport. Andrei a concurat la 21 ultramarathone (competiţii de ultra-atletism cu distante de peste 160 kilometri sau de 24 ore), incluzând Spartathlonul în Grecia, considerat competiţia de elită în lumea ultra atletismului.
Andrei s-a născut în Alba-Iulia şi acum este stabilit in Miami, Florida unde lucrează ca avocat specializat pe contracte. Acesta se antrenează între 30 si 40 de ore pe săptămână şi participă ca amator deoarece doreşte să arate ca succesul pe plan personal poate fi obţinut de oricine prin sacrificii, atât pe plan sportiv, cât şi pe plan profesional şi de familie. În viitor Andrei speră să poată ajuta şi vedea în România o dezvoltare mult mai mare a atletismului şi in general să încurajeze cât mai mulţi oameni la orice vârstă să practice atletismul şi să muncească la împlinirea viselor individuale.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sport
LPS Sebeș – Hermannstadt, în optimile de finală ale Cupei României Under 17 LPS Sebeș, unica reprezentantă a Albei rămasă în Cupa României la nivel juvenil, va juca în optimile de finală Under 17, acasă, pe „Pielarul”, în 9 martie, cu AFC Hermannstadt. Partida va avea loc duminică, 9 martie, la ora 14.00 și reprezintă […]