Liviu Pop vrea să elimine calificativele din învățământul primar: O să depun un proiect de lege

Senatorul PSD Liviu Pop, preşedintele Comisiei pentru învăţământ, a declarat luni, 5 februarie,  că doreşte eliminarea calificativelor în învăţământul primar, menţionând că va iniţia un proiect de lege în acest sens.

“O să depun un proiect de lege prin care vreau să eliminăm calificativele în învăţământul primar, să nu mai fie calificative pentru elevi. (…) Evaluarea elevilor să se facă aşa cum există astăzi în unele ţări ale UE, pe alte criterii, dar e o discuţie mult mai amplă şi pentru asta trebuie modificată Legea Educaţiei Naţionale”, a precizat Pop, citat de Agerpres,  la Palatul Parlamentului.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

profa 5 februarie 2018 at 20:58

Depinde ce pune in loc. Nu-mi plac calificativele, dar nici cu notele nu-i in regula. Un copil de invatamant primar n-ar trebui sa fie stresat de calificative/note. Pentru el e important sa-l lauzi, sa-l incurajezi, sa simta ca e apreciat pentru ce stie sa faca nu pentru un calificativ. Mi-ar placea sa se introduca si la noi evaluari sumative, gen rapoarte pe baza unor competente, la final de semestru/an scolar.

crestinu` si....nu prea 6 februarie 2018 at 10:09

Da`….nu mai bine ar fi sa nu-i mai examinezi de loc pe …toate nivelele ? Si sa le dai la ….toti diplome de …bacalaureat, masterat & doctorat inca de la inscrierea la….scoala primara ??? Asa profii n-ar mai avea absolut nici o “raspundere” ! Nu ca acuma ar….avea…..!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...