Rămâi conectat

Politică Administrație

Liviu Petrina: Ion Iliescu trebuie să își ceară iertare poporului român „pentru tot răul făcut, inclusiv PNȚCD-ului, slujind interesele Rusiei”.

Bera Larisa

Publicat

în

Liviu Petrina: Ion Iliescu trebuie să își ceară iertare poporului român „pentru tot răul făcut, inclusiv PNȚCD-ului, slujind interesele Rusiei”.

Prezent în studioul Radio Unirea FM Alba Iulia, Liviu Petrina (84 de ani), președinte al Senatului PNȚ Maniu-Mihalache, fost secretar general al PNȚCD și membru al Parlamentului, a afirmat din nou că fostul președinte Ion Iliescu trebuie să găsească puterea de a-și cere iertare poporului român pentru toate relele pe care le-a făcut.

În 3 martie 2024, Liviu Petrina a dorit să-i facă o vizită lui Ion Iliescu chiar de ziua sa de naștere, primind însă răspunsul că fostul șef al statului nu acceptă vizite în zi aniversară. A doua zi, Liviu Petrina a anunțat public că „în spirit creștin, personal, îl iartă pentru răul făcut lui, familiei sale și comilitonilor și prietenilor săi Corneliu Coposu, Ion Rațiu, Ioan Alexandru și Iftene Pop, celor trei membri ai PNȚCD uciși în campania pentru alegerile din 20 mai 1990, membrilor și simpatizantilor PNȚCD omorâți, arestați, hăituiți ori alungați din țară la Mineriada din 13-15 iunie 1990”, adăugând că așteaptă în continuare ca Ion Iliescu să-și ceară public scuze „pentru tot răul făcut, inclusiv PNȚCD-ului, slujind interesele Rusiei”.

„Eu cred că dânsul și-a dat deja seama, iar dacă nu trebuie să-și dea seama în anii pe care îi mai are de trăit că ar fi foarte grav să treacă pragul spre eternitate cu povara păcatelor neplătite. Eu nu știu dacă trebuie să facă închisoare un ceas sau o eternitate, dar sunt convins că trebuie să-și ceară iertare poporului român pentru relele pe care le-a făcut”, a spus Liviu Petrina la Radio Unirea FM Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Cum motivează Curtea de Apel Alba Iulia INVALIDAREA candidaturii la Senatul României a lui Silviu Ponoran: ”Este lipsită de interes formularea cererii, știind că nu va putea ocupa funcția”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum motivează Curtea de Apel Alba Iulia INVALIDAREA candidaturii la Senatul României a lui Silviu Ponoran: ”Este lipsită de interes formularea cererii, știind că nu va putea ocupa funcția” În data de 20 octombrie 2024, candidatura lui Silviu Ponoran pentru Senat a fost INVALIDATĂ prin hotărâre definitivă de Curtea de Apel. Candidatura lui Ponoran la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea