LIVE VIDEO| Industria de armament din Cugir, un butoi de pulbere: Angajații nemulțumiți după ce negocierile au EȘUAT
LIVE VIDEO| Industria de armament din Cugir, un butoi de pulbere: Angajații nemulțumiți după ce negocierile au EȘUAT
Un nou protest a avut loc luni, 14 februarie, la Uzina Mecanică din Cugir, angajații arătându-se nemulțumiți de condițiile de muncă și situația salariilor oferite de către întreprindere.
Protestul de astăzi vine după ce, săptămâna trecută aproximativ 700 de angajați de la fabricile de armament și muniție au oprit lucrul și au ieșit să scandeze.
Oamenii spun că nu se vor întoarce la lucru până când conducerea nu le va da o soluție clară.
Începând cu ora 11:00, au avut loc discuții cu consiliul de administrație pentru ca problemele angajaților să fie rezolvate. Negocierile nu au fost rezolvate favorabil pentru angajați, aceștia începând să scandeze „grevă generală”. Se pare că oamenii ar fi primit o majorare de doar 6.5 procente. Negocierile ar fi eșuat pe moment, conducerea cerând un nou termen, pe data de 25 februarie, pentru soluționarea cerințelor angajaților.
Potrivit reprezentanților muncitorilor, majoritatea revendicărilor ar putea găsi o rezolvare, însă creșterea salariala de 30% nu a fost acceptată de conducere. Muncitorii nu vor relua lucrul, mâine dimineață fiind anunțată continuarea protestului.
Muncitorii acuză faptul că revendicările acestora, exprimate în timpul acțiunii de protest de săptămâna trecută, nu au fost adresate, anume:
- Creșteri salariale cu 30%
- Condiții de muncă
- Acordarea sporurilor de toxicitate și condiții grele
- Voucherele de vacanță să fie acordate în luna Martie
- Acordarea unei mese calde
- Asigurări medicale plătite de către angajator
Astăzi și-a început activitatea noul Consiliu de Administrație al Societății Uzina Mecanică, care a promis soluționarea problemelor reperate de angajați.
Câteva sute de angajați, care lucrează la secțiile de armament și muniție, au ieșit, în cursul zilei de vineri, în fața Uzinei Mecanice Cugir, într-un protest spontan generat de salariile foarte mici pe care le primesc, în comparație cu explozia prețurilor, generată de liberalizarea pieței la energie.
Majoritatea acestora susțin că au salarii sub 2.000 de lei, cu toate că au peste 30 de ani vechime, iar banii nu le mai ajung pentru traiul de zi cu zi. De asemenea, muncitorii se plâng și de condițiile în care sunt nevoiți să lucreze și de faptul că singurul spor acordat este cel de pericol.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
Tragedie la Șugag: Bărbat de 50 de ani decedat după un accident cu ATV-ul Un bărbat de 50 de ani a decedat după un accident cu ATV-ul la Șugag. Citește și: TRAGEDIE: Un bărbat de 57 de ani, din Râmeț, și-a pierdut viața după a căzut cu ATV-ul într-o prăpastie de aproximativ 50 de metri […]
VIDEO | INCENDIU de proporții la Strungari: Focul a cuprins peste 20 de hectare de vegetație uscată și litieră de pădure. Intervin peste 100 de persoane
INCENDIU de proporții la Strungari: Focul a cuprins peste 20 de hectare de vegetație uscată și litieră de pădure. Intervin peste 100 de persoane Un incendiu de proporții a izbucnit marți în jurul orei 13.00, în localitatea Strungari. Focul a curpins peste 20 de hectare de vegetație uscată și litieră de pădure. La fața locului […]
Studiu de fezabilitate pentru o nouă uzină metalurgică în Munții Apuseni: Procedură de achiziție lansată de Cupru Min Abrud
Studiu de fezabilitate pentru o nouă uzină metalurgică în Munții Apuseni: Procedură de achiziție lansată de Cupru Min Abrud Compania Cupru Min Abrud organizează cerere de ofertă cu plic închis pentru achiziția „Studiu de fezabilitate pentru construcția unei uzine metalurgice”. Citește și: VIDEO | Ideea deschiderii unui nou combinat de prelucrare a cuprului în Alba, […]