Rămâi conectat

Sport

„Legenda continuă Metalurgistul Cugir Liga a 3-a 2013” Fericire sub Drăgana: se mută polul fotbalului judeţean!

Dan HENEGAR

Publicat

în

VIDEO| Managerul sportiv al echipei CSO Cugir după promovarea în Liga a III-a: Este un moment magic aşteptat de trei aniCampioana judeţului Alba, CSO Cugir, club înfiinţat în 2008, a izbutit să scrie istorie şi să pună iarăşi, după foarte mult timp, urbea de sub Drăgana pe harta fotbalului autohton, prin promovarea în Liga a 3-a. Sugestiv pentru viitorul echipei este mesajul afişat pe tricouri de jucătorii cugireni, după victoria clară de la Oradea, din meciul de baraj cu Rapid Jibou: „Legenda continuă Metalurgistul Cugir Liga a 3-a 2013” – în fapt o trimitere spre debutul în eşalonul terţ care se doreşte a fi o întoacere la tradiţia echipei de odinioară. „A fost o zi magică pentru noi şi întregul oraş. Am arătat ca o echipă de mare clasă, am practicat un fotbal de înaltă calitate. Am demonstrat încă o dată ce înseamnă CSO Cugir. Cred că toţi cugirenii sunt mândri şi fericiţi. Celor trişti după această victorie le transmit doar atât: nu e necesar să se bucure de succesul nostru, dar trebuie să termine cu «strâmbele» şi comentariile răutăcioase ascunse sub diverse pseudonime, pentru că sunt penibili! Echipa fanion şi-a ţinut promisiunea, ne vedem în Liga a 3-a. Îi felicit pe aceşti jucători minunaţi şi stimez din tot sufletul întregul staff. Fără ei nu puteam discuta de această realizare”, a declarat Bogdan Petric, managerul sportiv al echipei.

*Confirmat în funcţie, Kilin vrea întărirea lotului

Aflat la prima promovare a carierei, după alte două tentative cu Minaur Zlatna, antrenorul Alexandru Kilin  (62 ani) a fost confirmat pe banca tehnică de conducători. Deocamdată fotbaliştii au intrat în vacanţă până la începutul lunii iulie, reunirea fiind prevăzută undeva în 8-9 iulie, în funcţie şi de informaţiile legate de viitorul sezon (teoretic 4 serii a câte 18 echipe). „Este un pas important pentru mine şi echipă, sărbătorim 3 zile şi apoi ne apucăm de treabă. În ceea ce mă priveşte, mă preocupă o întâlnire cu conducătorii, pentru a stabili strategia. Personal aş dori câteva transferuri, să întărim lotul cu 2-3 jucători”, a precizat tehnicianul cugirean.

Pentru această realizare, echipierii campioanei au o triplă bucurie financiară: o recompensă pentru meciul de baraj echivalentul a 100 de euro, cuantumul a jumătate din primele pentru stagiunea în Liga a 4-a, precum şi indemnizaţiile cuvenite lunilor mai şi iunie!!! „Alexandru Kilin va conduce echipa şi în Liga a 3-a. Pe termen scurt trebuie să ne organizăm, să facem actele pentru afilierea la FRF sub numele de Metalurgistul Cugir 1939 şi să reuşim să omologăm stadionul pentru Liga a 3-a. Este o performanţă deosebită pentru noi, cei implicaţi. Toată lumea e încântată în oraş, pentru că se aştepta de mulţi ani fotbal adevărat”, a dezvăluit Adrian Mihai, preşedintele Clubului Sportiv Orăşenesc Cugir.

*”Căpitanul” Itu visează la Liga a 2-a!

Fost în elita fotbalului românesc, experimentatul Lucian Itu îşi propune să continue ascensiunea cu gruparea cugireană. „Este frumoasă şi Bucuria clubului CSO Cugir dupa promovare19promovarea cu echipa din  oraşul natal, ca şi cea izbutită cu Internaţional Curtea de Argeş, din 2009, în Liga 1, însă cu siguranţă aş fi mult mai fericit, dacă în vara viitoare vom sărbători o nouă promovare, în Liga a 2-a”, a precizat „căpitanul” Cugirului, căruia i se va propune o colaborare, ca şi secund, cu Alexandru Kilin. În privinţa eventualelor transferuri, există varianta înregimentării unor jucători de la Europa Alba Iulia, ce au fost în retur la Chişineu Criş, nume precum Hârciagă, Circov, Apetri etc, dar şi I. Grozav (Inter Ciugud), sau Bodea (Energia Săsciori). Retrogradată din Liga a 3-a, Europa ar trebui să se înscrie în Liga a IV-a Alba în viitoarea stagiune, dar…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

ACS Tg. Mureș – Industria Galda de Jos 2-0 (0-0), în prima etapă din play-out

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos a pierdut primul meci din play-out, 0-2 (0-0) cu ACS Tg. Mureș, o partidă „cu repetiție”, după ce în urmă cu o săptămână, în ultima partidă din sezonul regular a fost o remiză albă. În minutul 60, s-a consemnat autogolul lui Șt. Radu, pentru ca peste 5 minute portarul Cătălin Suciu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea