Rămâi conectat

Politică Administrație

Legea privind impozitarea terenurilor fără construcţii din intravilan, promulgată de Preşedintele Klaus Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Legea privind impozitarea terenurilor fără construcţii din intravilan. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de promulgare a Legii pentru modificarea art. 465 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, asupra căreia a cerut Parlamentului reexaminarea, potrivit Agerpres.

La solicitarea preşedintelui Iohannis, Parlamentul a reexaminat art. 465 din Codul fiscal, schimbând modul de calcul al impozitului pe terenurile de până la 400 de metri pătraţi fără construcţii amplasate în intravilan şi a stabilit ca noul act normativ să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Propunerea legislativă de modificare a art. 465 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal a fost iniţiată în legislatura trecută de un grup de senatori PNL.

Ea a fost iniţial respinsă de Senat la 13 septembrie 2016, dar aprobată de Camera Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

Preşedintele a trimis actul normativ Parlamentului pentru reexaminare invocând faptul că proiectul nu are stabilită o dată de intrare în vigoare şi că prin efectele sale conduce la eliminarea veniturilor locale provenite din impozite şi este necesar ca legea să prevadă şi sursele de acoperire a acestei diminuări de venituri.

Camera Deputaţilor a aprobat legea, în calitate de for decizional, cu reexaminările solicitate de şeful statului pe 13 septembrie.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea