Rămâi conectat

Ştirea zilei

La mijlocul lunii noiembrie se va putea circula pe pasajul de la intrarea în Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ieri am efectuat o nouă vizită pe şantierul de la Pasajul peste calea ferată de la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş. Principala informaţie pe care ne-a furnizat-o dl. ing. Toader Turc, dirigintele de şantier este că, dacă vremea va ţine cu constructorii, adică dacă vom avea o toamnă lungă şi frumoasă, în jurul datei de 15 noiembrie se va putea deschide circulaţia pe pasaj. Altfel spus şoferii, localnici sau doar în tranzit, vor putea răsufla uşuraţi pentru că vor scăpa de coşmarul pe care-l reprezintă acum ieşirea sau intrarea din/în Alba Iulia, mai ales dacă aleg traseul de la bariera de pe strada Mărăşeşti.
Deşi începute cu o oarecare întârziere din pricina avizelor şi aprobărilor necesare din partea CFR, lucrările au ajuns aproape de grafic, acum mai existând doar o întârziere de 1-2 zile, dar care, la ritmul în care se lucrează, va fi recuperată fără probleme. Cooperarea cu CFR-ul este foarte bună acum, de luni a fost închis complet firul II de circulaţie, cel dinspre Partoş, în timp ce pe firul I se fac întreruperi în funcţie de programul trenurilor, pentru a permite muncitorilor să lucreze şi la deschiderile pasajului pe sub care se află linia de cale ferată. Până în prezent montarea grinzilor noi la deschiderile nr. 10, 9, 8, 7, cele dinspre Alba Iulia a fost realizată. Se lucrează la cofrarea trotuarelor şi la demontarea grinzilor vechi de pe deschiderile 1 şi 2, cele dinspre Partoş, urmând ca de luni să fie montate şi aici grinzile noi. Am putea spune că aproximativ jumătate din volumul întreg de lucru a fost deja realizat.

Revenind la optimismul constructorilor să precizăm că deschiderea circulaţiei pe pasaj la mijlocul lunii noiembrie nu coincide cu terminarea tuturor lucrărilor, ci doar cu finalizarea lucrărilor la punte. Vor mai rămâne de realizat cămăşuieli la grinzi şi sferturile de con ale rampelor, lucrări la instalaţia de iluminat public…
Reparaţia capitală a acestui obiectiv se realizează în cadrul proiectului „Lucrări de intervenţie la obiectivul DN1, Sebeş – Alba Iulia, km 387 + 020, Pasaj superior peste Calea Ferată Alba Iulia”, proiect a cărui finanţare a fost obţinută de Primăria municipiului Alba Iulia, din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional, în cadrul Axei 1 privitoare la Planurile Integrate de Dezvoltare Urbană. Valoarea totală a proiectului este de 17.733.806,50 lei din care lContribuţia UE – 10.674.798,49 lei; lContribuţia guvernului României – 2.344.808,62 lei; lContribuţia beneficiarului – 4.704.149,39 lei.
Anca DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea