Rămâi conectat

Sport

La finele anului 2022 antrenorul Doru Oancea, lider cu două echipe: LPS Sebeș și Industria Galda!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Antrenorul Doru Oancea se află într-o postură onorantă la finele anului 2022, fiind lider cu ambele echipe pe care le pregătește: LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș, în play-off-ul Campionatului Național Under 17, respectiv Industria Galda de Jos în Liga 4.

La juniori nu este așa pregnantă presiunea locului întâi, însă la seniori poziția de lider aduce după sine o motivație suplimentară a adversarilor. Oricne vrea să câștige împoriva primei clasate, plus că și noi trebuie să ne respectăm statutul și să evoluăm la nivelul așteptat”, a precizat Doru Oancea.

La juniori, formația din “Arini” a acumulat 33 de puncte în Seria 8, în cele 14 partide înregistrându-se 10 victorii, 3 remize și un singur eșec, situându-se la 5 puncte de ACB Ineu – ocupanta locului secund. “Nu ne-am propus acest lucru la startul sezonului, dar acum ne dorim să ne calificăm în faza optimilor de finală. Este o surpriză și o bucurie ce am realizat”, a spus Doru Oancea într-o emisiune la Radio “Unirea FM”

În cel de-al 4-lea eșalon, Industria Galda de Jos a strâns 34 de puncte în cele 13 partide (11 succese, un egal și o înfrângere), având 8 puncte avans față de Viitorul Sântimbru (locul secund la finele turului). Gruparea găldeană, cu un lot mult peste nivelul eșalonului, este considerată marea favorită la câștigarea campionatului și implicit în privința participării la barajul de accedere în eșalonul superior. Cu cea mai prolifică ofensivă, 37 de reușite, la egalitate cu CIL Blaj și Viitorul Vama Seacă, dar și cu cea mai puternică apărare (8 goluri încasate), Industria Galda de Jos a înregistrat doar două sincope, în deplasare, înfrângere la Unirea (0-1, etapa a 4-a) și remiză la Stremț (2-2, ultima rundă). De altfel, “galben-albaștrii” au pierdut un singur joc în 2022, dintr-un total de 27 de întâlniri (14 în returul trecut).

Nu avem o misiune facilă în acest campionat, în ciuda diferenței de puncte. Fiecare combatantă, chiar și ultimele clasate, are puncte forte și jucători periculoși. Nu ne temem de cineva anume, îi tratăm pe toți cu același interes. De pildă, în privința echipelor de pe podium: Viitorul Sântimbru, cu un lot omegen și un antrenor foarte bun, a pierdut un singur meci, cu noi, 0-3, când eram motivați după eșecul de la Unirea. CIL Blaj dispune de un efectiv valoros și poate pune probleme, în condițiile în care dispune de acel grup de jucători de la Cluj”, a conchis Doru Oancea pentru sursa mai sus citată.

Apropos de Viitorul Sântimbru, formația din Galtiu îi vrea pe Cosmin Epure (CSM Unirea Alba Iulia) și Ciprian Selagea (Metalurgistul Cugir)!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea