Rămâi conectat

Curier Județean

La Cugir: Pregătirile pentru Conferinţa Naţională „Profesor I.D. Lăzărescu” se apropie de final

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Conferinţa Naţională Multidisciplinară cu tema ,,Profesorul Ion D. Lăzărescu – fondatorul şcolii româneşti de scule aşchietoare” se află, la circa o lună de zile înainte de desfăşurare, într-un stadiu avansat de pregătire.

Preşedintele Asociaţiei Generale a Inginerilor din România-filiala Alba (cu sediul la Cugir), dr. ing. Mihai Sudrijan ne-a declarat că la evenimentul organizat pe data de 20 septembrie ( cu ocazia Festivalului „Toamna Cugireană”) şi-au anunţat prezenţa peste 100 de participanţi din oraşe universitare cu profil tehnic ca: Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu, dar şi din localităţi precum: Hunedoara, Alba Iulia, Sebeş, Oradea, Craiova, Cugir, s.a. Aproape 60 dintre aceştia au confirmat că vor susţine lucrări de specialitate în cadrul reuniunii.

Potrivit preşedintelui AGIR, lucrările se vor regăsi într-o carte ce urmează să fie tipărită în perioada următoare şi care va purta titlul „Inginerie Cugir”, iar expunerile vor fi din domeniile: metalurgie, electrotehnică, angrenaje, hidraulică, automatizări, megatronică, management, etc.

Agenda sesiunii ştiinţifice va fi structurată pe trei secţiuni: Mecanică, Electrotehnică şi Management.

Organizatorii evenimentului sunt: Primăria Oraşului Cugir şi Colegiul Tehnic „ID Lăzărescu”, în parteneriat cu AGIR- filiala Alba, Parcul Industrial Cugir şi Asociaţia  ,,PRO Cugir.

,,Întreaga acţiune va avea sprijinul Consiliului Judeţean Alba, a preşedintelui Ion Dumitrel, fără a căror participare, tot ce ne-am propus ar fi fost imposibil de înfăptuit”, a precizat Mihai Sudrijan.

(C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Discoteca Nostalgia, la Teiuș: Zeci de oameni au umplut ringul de dans, bucurându-se de ritmurile muzicale retro, la Casa de Cultură a orașului

Bera Larisa

Publicat

în

FOTO | Discoteca Nostalgia, la Teiuș: Zeci de oameni au umplut ringul de dans, bucurându-se de ritmurile muzicale retro, la Casa de Cultură a orașului Discoteca Nostalgia, ediția a II-a, a început în această seară, la ora 19.00, la Casa de Cultură a orașului Teiuș. Zeci de oameni au umplut ringul de dans, bucurându-se de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea