Rămâi conectat

Actualitate

Kievul în ALERTĂ: Rușii sunt tot mai aproape de capitală, anunță primarul Klitschko

Ziarul Unirea

Publicat

în

Kievul în ALERTĂ: Rușii sunt tot mai aproape de capitală, anunță primarul Klitschko

Trupele armate ale Federației Ruse adună forțe mai aproape de capitala Ucrainei, a declarat primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, dar a dat asigurări că orașul va rezista.

„Inamicul adună forțe mai aproape de capitală. A tras noaptea asupra Bilei Țerkva, luptele au continuat la Bucha și Gostomel. Ne pregătim și ne vom apăra orașul! Kievul stă și va rezista. Vom lupta!”, a subliniat primarul pe canalul său de Telegram.

Klitschko a remarcat că rușii răspândesc multe minciuni pentru a-i separa pe ucraineni. El i-a îndemnat pe locuitori să nu-și piardă răbdarea, să nu aibă încredere în dezinformarea și să aibă încredere doar în sursele oficiale. Primarul a amintit că la 1 martie armata rusă a atacat capitala, două rachete lovind turnul TV, în urma cărora cinci civili au murit.

Klitschko a făcut apel la locuitorii capitalei să nu iasă afară inutil. De asemenea, el a făcut apel la cetățeni să respecte restricția, care în prezent durează între orele 20:00 și 7:00. Primarul Kievului a menționat că au fost instalate puncte de control și fortificații în oraș.

Totodată, el a informat că infrastructura critică și transportul public din capitală funcționează. „Da, transportul public funcționează în principal pentru a transporta angajații întreprinderilor care asigură mijloacele de trai ale orașului nostru. Traseele sale sunt publicate pe site-ul autorităților orașului.”

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea