Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Actualitate

ÎPS Teodosie, despre atei: Negarea existenței lui Dumnezeu, lipsă de sănătate mintală

Bera Larisa

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

ÎPS Teodosie, despre atei: Negarea existenței lui Dumnezeu, lipsă de sănătate mintală

Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a făcut noi declarații controversate în ceea ce privește ateii, afirmând că negarea existenței lui Dumnezeu este un semn de lipsă de sănătate mintală.

Citește și: ÎPS Teodosie: Cei care fac cununia religioasă sâmbăta, rămân mereu sub un blestem. Este o mare greșeală

În cadrul emisiunii săptămânale de la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie a vorbit despre cei care se declară atei, susținând că opera lui Dumnezeu este evidentă în viața de zi cu zi.

„A-l tăgădui pe Dumnezeu înseamnă a-l exclude din viaţa ta şi chiar a spune că nu e Dumnezeu. Cum zise psalmistul: zise acel nebun, în inima sa, nu de Dumnezeu. Cel ce-l tăgăduieşte pe Dumnezeu a cărui operă o vedem zilnic, acela nu este un om sănătos la minte”, a afirmat ÎPS Teodosie, la Radio Dobrogea, întrebat ce înseamnă a-l tăgădui pe Dumnezeu.

De asemenea, Teodosie a fost întrebat în aceeaşi emisiune, despre cum se poate dovedi că Iisus Hristos este adevărul, în condiţiile în care şi hinduşii şi budiştii „pot avea vedenii”, aşa cum creştinii pot vedea „minuni”.

„La budişti şi la hinduşi nu a înviat din morţi Hristos. Învierea lui Hristos este un adevăr care mereu se înnoieşte. Lumina Lui coboară din senin şi toţi neortodocşii o aplaudă, că e lumina adevărată a ortodocşilor. Nu vedeniile sunt adevăruri, sau minuni, sunt şi vedenii care vin de la cel viclean, el se preface în înger de lumină, ca să înşele. Dar Hristos este adevărul, o dovedesc toate faptele, agheasma plină de har care nu se strică, lumina care nu se pierde niciodată, lumina harului şi atâtea fapte minunate”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului în emisiunea radio la care participă săptămânal.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Draconidele 2024, linii spectaculoase de lumină pe cer: Ploaia de stele căzătoare, spectacol în noaptea de marţi spre miercuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Draconidele 2024, linii spectaculoase de lumină pe cer: Ploaia de stele căzătoare, spectacol în noaptea de marţi spre miercuri Ploaia anuală de meteori Draconidele va fi vizibilă pe cer în acest an până joi în emisfera nordică, atingând punctul maxim în noaptea de marți. Mai puțin cunoscute decât Perseidele din timpul verii, Draconidele pot fi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea