Insistenţa ITM Alba dă rezultate: În controalele de săptămâna trecută nu a fost depistată nicio persoană „muncind la negru”
În activitatea de control de săptămâna trecută a inspectorilor ITM Alba au fost verificate 66 de unităţi comerciale din judeţ la care au fost constatate 245 de deficienţe. S-au aplicat 6 amenzi în cuantum de 1800 de lei pentru abateri de la legislaţia muncii şi nu a fost găsită nicio persoană fără forme legale de angajare. În intervalul 27- 28 februarie, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificate 42 de unităţi de profil la care au fost depistate 145 de deficienţe. Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la legislaţia muncii, în cuantum de 900 de lei.
Prin Programul – Cadru de acţiuni al I.T.M. Alba, pe anul 2013, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii s-a stabilit faptul că, combaterea muncii nedeclarate reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului, motiv pentru care la nivel naţional precum şi în plan teritorial s-a decis organizarea în fiecare săptămână din fiecare lună a acestui an, a unei Campanii pentru identificarea şi sancţionarea muncii nedeclarate în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală. Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat cu prioritate sancţionarea muncii nedeclarate, fiind comunicate zilnic la Inspecţia muncii rezultatele controalelor efectuate.
În perioada 25 februarie – 1 martie, inspectorii ITM Alba au efectuat controale la 66 de unităţi comerciale şi au constatat 245 de deficienţie. Au fost aplicate 6 amenzi în cuantum de 1800 de lei iar din 1427 de angajaţi controlaţi nu a fost găsită nicio persoană fără forme legale de angajare.
De asemenea, în intervalul 27 – 28 februarie 2013 s-a derulat la nivel teritorial Campania de verificare a respectării normelor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi de identificare şi sancţionare a cazurilor de muncă fără forme legale de angajare în industria confecţiilor, textile, pielărie şi încălţăminte dispusă şi monitorizată de către Inspecţia Muncii Bucureşti. Au fost verificate un număr de 42 de unităţi de profil din judeţul Alba, cu 1139 salariaţi din care 931 femei, fiind constatate 145 de deficienţe pentru a căror remediere au fost dispuse tot atâtea măsuri obligatorii. Au fost aplicate un număr de 3 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 900 lei, pentru o serie de abateri de la legislaţia muncii.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Actualitate
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României
NOUL COD SILVIC: O lege care marchează un nou început în gestionarea pădurilor, promulgată de Președintele României Proiectul de lege privind Codul silvic a fost promulgat de Președintele României, Klaus Iohannis, vineri, 20 decembrie 2024. Aceasta are ca obiect de reglementare regimul silvic, guvernanţa sectorului silvic, controlul aplicării şi respectarea regimului silvic, precum şi regimul […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 20 de ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum o zi
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 12 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor