Rămâi conectat

Actualitate

Insistenţa ITM Alba dă rezultate: În controalele de săptămâna trecută nu a fost depistată nicio persoană „muncind la negru”

Publicat

în

În activitatea de control de săptămâna trecută a inspectorilor ITM Alba au fost verificate 66 de unităţi comerciale din judeţ la care au fost constatate 245 de deficienţe.  S-au aplicat 6 amenzi în cuantum de 1800 de lei pentru abateri de la legislaţia muncii şi nu a fost găsită nicio persoană fără forme legale de angajare. În intervalul 27- 28 februarie, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificate 42 de unităţi de profil la care au fost depistate 145 de deficienţe. Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la legislaţia muncii, în cuantum de 900 de lei.

Prin Programul – Cadru de acţiuni al I.T.M. Alba, pe anul 2013, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii s-a stabilit  faptul că, combaterea muncii nedeclarate reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului,  motiv pentru care la nivel naţional precum şi în plan teritorial s-a decis organizarea în fiecare săptămână din fiecare lună a acestui an, a unei Campanii pentru identificarea şi sancţionarea muncii nedeclarate în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală. Activitatea zilnică  a  inspectorilor de muncă a vizat cu prioritate sancţionarea muncii nedeclarate, fiind comunicate zilnic la Inspecţia muncii rezultatele controalelor efectuate.

În perioada 25 februarie – 1 martie, inspectorii ITM Alba au efectuat controale la 66 de unităţi comerciale şi au constatat 245 de deficienţie. Au fost aplicate 6 amenzi în cuantum de 1800 de lei iar din 1427 de angajaţi controlaţi nu a fost găsită nicio persoană fără forme legale de angajare.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, în intervalul 27 – 28 februarie 2013 s-a derulat la nivel teritorial Campania de verificare  a respectării normelor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi de identificare şi sancţionare a cazurilor de muncă fără forme legale de angajare în industria confecţiilor, textile, pielărie şi încălţăminte dispusă şi monitorizată de către Inspecţia Muncii Bucureşti. Au fost verificate un  număr de 42 de unităţi de profil din judeţul Alba, cu 1139 salariaţi din care 931 femei, fiind constatate 145 de deficienţe pentru a căror remediere au fost dispuse tot atâtea măsuri obligatorii. Au fost aplicate un  număr de 3 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 900 lei, pentru o serie de abateri de la legislaţia muncii.

Publicitate

Actualitate

VIDEO| Momente dramatice pe o șosea din Spania. Mai mulți români au oprit un șofer de TIR beat care omorâse un om

Publicat

în

VIDEO| Momente dramatice pe o șosea din Spania. Mai mulți români au oprit un șofer de TIR beat care omorâse un om

Momente dramatice pe o șosea din nordul Spaniei. Mai mulți șoferi au intervenit pentru a opri un TIR scăpat de sub control. Bărbatul care conducea era băut și tocmai omorâse un om. Apoi a încercat să fugă și a lovit un autoturism, rănind câteva persoane. Printre cei care au intervenit s-au aflat și mai mulți români.

Accidentul a avut loc duminică pe autostrada N-2 din La Jonquera. Potrivit presei spaniole, TIR-ul a lovit mortal un pieton, iar după a intrat într-un autoturism, rănind trei persoane.

Electrica Furnizare Discount

Mai mulți martori la accidente l-au obligat pe șoferul TIR-ului să oprească și l-au imobilizat până când poliția a ajuns la locul accidentului.

Șoferul avea o alcoolemie de 0,66 mg/l. Atenție, urmează imagini care vă pot afecta emoțional!

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Actualitate

Accident GRAV pe autostrada A1: 2 persoane au decedat și alte trei sunt sub evaluare medicală. Traficul a fost deviat

Publicat

în

Accident GRAV pe autostrada A1: 2 persoane au decedat și alte trei sunt sub evaluare medicală. Traficul a fost deviat

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță că circulația este întreruptă la kilometrul 26 al Autostrăzii A1 pe sensul dinspre Pitești către București, în zona localității Poenari, județul Giurgiu.

Întreruperea circulației este cauzată de un accident în care au fost implicate două autoturisme și o autoutilitară, în cursul dimineții de marți. În urma impactului două persoane au decedat, alte trei fiind în evaluare medicală.

Traficul urmează să fie deviat între kilometrii 30 și 23, prin localitatea Bolintin Vale.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Administratorii „speciali” de la Uzina Mecanică Cugir și Fabrica de Arme Cugir au fost eliberați din funcție

Publicat

în

Administratorii „speciali” de la Uzina Mecanică Cugir și Fabrica de Arme Cugir au fost eliberați din funcție

„De data aceasta este vorba de administratorii „speciali” a 3 companii de stat: Uzina Mecanică Cugir, Fabrica de Arme Cugir și Uzina Automecanica Moreni. Salariile lor erau de 10.874 lei, 14.630 lei și 16.142 lei pe lună.

Cât de bine au fost administrate aceste companii? Automecanica Moreni face pierderi an de an (între 8 și 7 milioane de lei) și are capitaluri proprii negative, adică mai multe datorii decât active. Celelalte două sunt, de asemenea, pe pierderi. Cu rezultate operaționale care s-au înrăutățit anul trecut față de 2019. Pe scurt, tipic companii de stat, care trăiesc din banii contribuabililor.

Acești administratori speciali nu făceau absolut nimic. Conform legii, ei ar fi trebuit să pregătească aceste companii pentru privatizare. În realitate, statul român nu a mai privatizat nimic de peste un deceniu. Toate sunt „ale noastre”, adică căpușate în continuu de mafii de partid. Fac pierderi. Acumulează datorii. După care șterg datoriile și o iau de la capăt.

Electrica Furnizare Discount

Acum este momentul să oprim jaful din banii contribuabilului. Continuăm Revoluția Bunei Guvernări.”, a transmis Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, pe pagina sa din mediul de socializare, marcând astfel un nou capitol din lupta de eliminare a sinecurilor.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare