Rămâi conectat

Actualitate

Insistenţa ITM Alba dă rezultate: În controalele de săptămâna trecută nu a fost depistată nicio persoană „muncind la negru”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În activitatea de control de săptămâna trecută a inspectorilor ITM Alba au fost verificate 66 de unităţi comerciale din judeţ la care au fost constatate 245 de deficienţe.  S-au aplicat 6 amenzi în cuantum de 1800 de lei pentru abateri de la legislaţia muncii şi nu a fost găsită nicio persoană fără forme legale de angajare. În intervalul 27- 28 februarie, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificate 42 de unităţi de profil la care au fost depistate 145 de deficienţe. Au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale pentru abateri de la legislaţia muncii, în cuantum de 900 de lei.

Prin Programul – Cadru de acţiuni al I.T.M. Alba, pe anul 2013, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii s-a stabilit  faptul că, combaterea muncii nedeclarate reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului,  motiv pentru care la nivel naţional precum şi în plan teritorial s-a decis organizarea în fiecare săptămână din fiecare lună a acestui an, a unei Campanii pentru identificarea şi sancţionarea muncii nedeclarate în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală. Activitatea zilnică  a  inspectorilor de muncă a vizat cu prioritate sancţionarea muncii nedeclarate, fiind comunicate zilnic la Inspecţia muncii rezultatele controalelor efectuate.

În perioada 25 februarie – 1 martie, inspectorii ITM Alba au efectuat controale la 66 de unităţi comerciale şi au constatat 245 de deficienţie. Au fost aplicate 6 amenzi în cuantum de 1800 de lei iar din 1427 de angajaţi controlaţi nu a fost găsită nicio persoană fără forme legale de angajare.

De asemenea, în intervalul 27 – 28 februarie 2013 s-a derulat la nivel teritorial Campania de verificare  a respectării normelor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi de identificare şi sancţionare a cazurilor de muncă fără forme legale de angajare în industria confecţiilor, textile, pielărie şi încălţăminte dispusă şi monitorizată de către Inspecţia Muncii Bucureşti. Au fost verificate un  număr de 42 de unităţi de profil din judeţul Alba, cu 1139 salariaţi din care 931 femei, fiind constatate 145 de deficienţe pentru a căror remediere au fost dispuse tot atâtea măsuri obligatorii. Au fost aplicate un  număr de 3 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 900 lei, pentru o serie de abateri de la legislaţia muncii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea