Rămâi conectat

Actualitate

INS: Exporturile de lemn au crescut la începutul anului cu 19,4% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Datele Institutului Naţional de Statistică (INS) arată că România a exportat, în ianuarie 2018, lemn şi plută în valoare de 49,7 milioane de euro, cu 19,4% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.

Importurile de lemn şi plută s-au cifrat la 18,4 milioane euro, fiind cu 54,3% mai mari comparativ cu cele din prima lună din 2017, înregistrându-se astfel un excedent de 31,3 milioane euro pe acest segment.

În primele zece luni ale anului trecut, România a exportat lemn şi plută în sumă de 482,1 milioane de euro, valoare cu 3,2% mai mică faţă de cea din perioada similară adin 2016.

În luna ianuarie 2018, exporturile FOB (n.r. valoarea bunurilor exportate la locul şi data când bunurile părăsesc teritoriul – vânzatorului îi revine şi obligaţia de vămuire a mărfii) au însumat 5,423 miliarde euro şi au crescut cu 15,9%, comparativ cu ianuarie 2017, iar importurile CIF (n.r. valoarea bunurilor la frontiera ţării importatoare) au totalizat 6,198 miliarde, în creştere cu 17,3%.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

UPDATE FOTO | Elemente de construcție stau să cadă pe o stradă din Alba Iulia: Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | Elemente de construcție stau să cadă pe o stradă din Alba Iulia: Intervin pompierii Luni, 1 iulie 2024, în jurul ore 17.30, pompierii din Alba intervin pentru îndepărtarea unor elemente de construcție care stau să cadă pe strada Ardealului din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea