INFO SCHI: Starea pârtiilor la ȘUREANU și ARIEȘENI, în weekendul 29 – 31 martie 2019
Weekend-ul ăsta va fi ultimul din sezonul de schi, la Șureanu. La Arieșeni, sezonul continuă în pofida primăverii. Vremea se anunță perfectă, ca în povești, iar pârtiile sunt pregătite pentru un ultim val de turiști, care vor încheia acest sezon ultra-încărcat de zăpadă.
Starea pârtiilor la Arieșeni și Șureanu în perioada 29-31.
– Pârtii existente: 10 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2; S_3)
– Pârtii funcționale: 4 (C_1; C_2; C_3; C_4)
– Lungime totală a pârtiilor și racordurilor existente: 18 km
– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)
– Altitudine maximă: 2.010 m
– Tunuri de zăpadă: nu
– Webcam: https://schi-sureanu.ro/#
– Nocturnă: nu
– Pârtii pentru sănii: da
– Semnal mobil: Vodafone (integral), Telekom (parțial), Digi Mobil (parțial), Orange (slab)
Evaluare generală: weekend-ul 29-31 martie 2019 va fi ultimul din acest sezon de schi, pentru Domeniul Schiabil Șureanu. Vremea se anunță excelentă, iar pârtiile, pregătite pentru un ultim val de turiști, care vor încheia acest sezon ultra-încărcat de zăpadă. Din păcate, drumul rămâne la fel de problematic, însă poate fi abordat de către orice tip de mașină. Vă așteptăm, așadar, la Șureanu, pentru o ultimă zvâcnire de sezon! Pentru detalii suplimentare, intrați pe www.schi-sureanu.ro
Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).
Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat, fiind accesibil pentru orice tip de mașină. Între barajul Tău și barajul Oașa există din ce în ce mai multe porțiuni cu gropi în asfalt, așadar încercați să circulați cu viteză reduză.
Starea drumului forestier lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul se prezintă, în continuare, la fel de rău, cu mult noroi, foarte multe gropi, șleauri, bălți și porțiuni cu gheață în curs de topire. Cu toate acestea, este practicabil – în condiții de prudență și calm rutier – de către orice tip de mașină. Lanțurile nu mai sunt necesare.
Pârtii și instalații de cablu: în acest ultim weekend de sezon, vor funcționa doar pârtiile din zona teleschiului „Curmătură”, adică C_1, C_2, C_3 și C_4. Celelalte vor fi închise. Calitatea zăpezii este cea firească, pentru acest final de martie: omăt moale, în curs de topire, greu manevrabil, dar încă schiabil. Cu alte cuvinte, vă puteți bucura de schi chiar și acum, pe acest tip de zăpadă. Așadar, se poate schia, la Șureanu, în condiții acceptabile.
Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de https://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania anunță vreme foarte bună pentru acest ultim weekend de sezon, 29-31 martie 2019. Vom avea cer senin, soare intens și vânt slab. Temperaturile se vor încadra între -3 și 7 grade Celsius. Vizibilitatea nu va fi afectată. Vremea, pe zile, va fi astfel:
– vineri, 29 martie: vânt slab, cer senin
– sâmbătă, 30 martie: vânt slab, cer senin
– Duminică, 31 martie: vânt slab, cer senin
Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurante la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil; punct Salvamont, SMURD și Jandarmerie Montană, la baza pârtiilor.
ARIEŞENI
– Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)
– Pârtii funcționale: 2
– Lungime totală a pârtiilor existentes: 2 km
– Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)
– Altitudine maximă: 1.400 m
– Tunuri de zăpadă: da
– Webcam: http://www.arieseni.info/camera-web-vartop.html
– Nocturnă: da
– Pârtii pentru sănii: da
– Semnal mobil: toate rețelele
Evaluare generală: la Arieșeni, sezonul continuă în pofida primăverii. Zăpada pârtiilor este, în mod firesc, din ce în ce mai greoaie, dar rămâne perfect schiabilă. Este, până la urmă, final de martie, așadar încălzirea aerului și-a spus cuvântul.
Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.
Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.
Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: pârtiile de la Arieșeni încă rezistă, în ciuda încălzirii de la început de primăvară. Zăpada este în curs de topire, dar aceasta nu înseamnă că nu se va mai putea schia. Omătul este, încă, din belșug, iar sezonul de schi continuă, la Arieșeni, cât timp cât vor mai fi turiști doritori să schieze.
Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de http://freemeteo.ro/vremea/arieseni/7-zile/meteograma/?gid=686167&language=romanian&country=romania anunță, pentru perioada 29-31 martie 2019, vreme excelentă pentru schi. Va fi un weekend cu cer senin și mult soare, cu multă căldură și vânt slab. Valorile termice se vor încadra între 0 și 13 grade Celsius. Vizibilitatea pe pârtii nu va fi afectată de condițiile meteo. Iată, pe scurt, cum va fi vremea pe zile:
– vineri, 29 martie: vânt slab, cer senin
– sâmbătă, 30 martie: vânt slab, cer senin
– Duminică, 31 martie: vânt slab, cer senin
Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.
sursa: Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
Ținutele principilor transilvani vor fi recreate la Alba Iulia: „Înțelegerea unei epoci istorice” prin proiectul PRINCE
Ținutele principilor transilvani vor fi recreate la Alba Iulia: „Înțelegerea unei epoci istorice” prin proiectul PRINCE Proiectul de Hotărâre, numărul 426 din 13 noiembrie 2024, privind aprobarea implementării de către Centrul Cultural Palatul Principilor a proiectului „Proiect Interactiv de Costumații de Epocă – PRINCE” în cadrul sesiunii I/2025 AFCN , precum și susținerea cheltuielilor necesare […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitate4 zile ago
Când începe Postul Crăciunului 2024: Ce zile de post mai sunt până la sfârșitul anului
-
Opinii - Comentarii2 zile ago
12 noiembrie – triplă sărbătoare a Armatei Române: Ziua Cercetaşilor, Geodezilor militari și SMG
-
Opinii - Comentariio zi ago
13 noiembrie, Sfântul Ioan Gura de Aur, mare şi vestit luminator dascăl al lumii
-
Opinii - Comentarii3 zile ago
În 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl pomenesc pe Sfântul Mina, ocrotitorul celor păgubiţi
-
Sporto zi ago
Metalurgistul Cugir – ACSM Codlea 3-0 la „masa verde”
-
Opinii - Comentarii9 ore ago
14 noiembrie: Sfântul Filip, cel de-al treilea apostol ales de către Iisus Hristos pentru misiunile sale pe pământ