Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Industria Galda de Jos, precaută înaintea barajului cu Prima Brăduț (Covasna) | Prima manșă pentru promovare, sâmbătă, la ora 18.00, în Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Industria Galda de Jos a câștigat Liga 4 și va reprezenta Alba la barajul de promovare în eșalonul terț, în 17 și 24 iunie, turul pe teren propriu (sâmbătă, 17 iunie, ora 18.00), contra campioanei din Covasna (Prima Brăduț).

“Galben-albaștrii” bat iarăși la porțile Ligii 3, precedenta dată fiind la Deva, în 2014, când Industria a trecut la loviturile de departajare de CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Demn de semnalat este faptul că în lotul actual sunt 4 “supraviețuitori” ai respectivului baraj, Baghiu (care a semnat golul victoriei de la Săsciori, 1-0, prin care Industria a câștigat stagiunea cu o etapă înaintea finalului), Căt. Ivașcu, P. Medrea și Cioară, plus Gligor Udrea – vicepreședinte și Romulus Raica jr – antrenor secund în urmă cu 9 ani!

În ediția 2022/ 2023 Industria Galda de Jos are șansa unei triple istorice, după ce a luat eventul județean.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Din câte știm, Prima Baraolt este ca lot și joc peste CSO Baraolt. Vor fi două manșe diferite, ca abordare, ca pregătire. Trebuie să fim precauți și echilibrați înaintea primului duel, cel de pe teren propriu, să nu ne hazardăm. Vom juca cu atitudine și dacă jucătorii vor reuși să se manifeste la potențialul obișnuit, cu siguranță că vom reuși”, a menționat Doru Oancea, antrenor aflat înaintea celui de-al treilea baraj din carieră, după cele cu Șurianu Sebeș (2017) și Sportul Petrești (2019).

Din 2014, Industria a stat 7 stagiuni consecutive pe a treia scenă, retrogradând în 2021, în acea iarnă fiind un moment de cumpănă. A fost la un pas de abandon competițional, dar intervenția salvatoare a familiei Hulea a dus echipa la Galtiu și la continuarea sezonului în care însă a ratat barajul cu Pobeda Bișnov (campioana Ligii 4 în Timiș), 0-0 acasă și 1-2 în deplasare (dublă în care a fost și fundașul Adrian Potopea). Campionatul anterior l-a încheiat pe locul secund, după CSU Alba Iulia, care a promovat după duelul cu CSO Baraolt (tot din Covasna), fără emoții într-o dublă disproproționată (11-2, pe “Cetate” și 7-1 în deplasare).

“În această primăvară am văzut CSO Baraolt și Prima Brăduț la lucru în meciul direct. Nu se compară campionatul actual din Covasna cu sezonul trecut, când s-au regrupat târziu și au avut numai 8 partide. Sunt convins că vor să facă o figură frumoasă, vor avea și suporteri la Galda. Un lucru este clar, la baraj adversarul este unul necunoscut, chiar dacă l-am studiat, raportat la adversarii din Alba”, a punctat antrenorul secund Dan Comșa (cei doi fiind într-o emisiune la Radio Unirea FM).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea